Linkzoeker
Aanbiedingen

Loopbaan vragen

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt individuele begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de passende taak te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn capaciteiten optimaal. Een oplossing op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en mevrouwen.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen wat betreft hun carrière en personeel die in hun opzegtermijn en tijdsspanne van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw taak of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw werk- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat advies begeleidt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Kortom, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met loopbaancheques, een traject bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële ambiance, de schematische stelsel en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Een unieke code van de cheque. Deze code zal opgevraagd worden ter verificatie.

Heb ik recht op loopbaancheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw tijdsspanne van verbrekingsvergoeding.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

 Wat mits ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Mits u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Begeert u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Jobcheques

Met de jobcheques ontvangt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u bijeen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens krijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw job- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Loopbaan test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de juiste werk voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de perfecte kant op met uw carrière? Als u vragen heeft betreffende uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

 Hoe je niet moet sollciteren van UWV 

Meer info : klik hier