Linkzoeker
Image default
Aanbiedingen

Zorg op afstand voor de nieuwe generatie (online) huisarts

Zorg op afstand voor langdurige zorg

In Nederland zien we een verandering in de zorg. Steeds meer zorgaanbieders stappen óók over op zorg op afstand. Niet alleen bij reguliere zorg, maar ook voor langdurige wordt er steeds vaker gegrepen naar slimme oplossingen die de zorg ontlasten. Wereldwijd is een tendens dat digitale zorgoplossingen een steeds groter aandeel krijgen om aan de zorgbehoeftes te voldoen. Ook met name door de wereldwijde pandemie van het Covid-19 virus is een groot behoefte gekomen aan slimme oplossingen die het mogelijk maken om alsnog de reguliere zorg te kunnen voortzetten. Vcare is een bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van telefonie en integratie applicaties voor zorgaanbieders zodat zij slimmer, efficiënter en effectiever zorg kunnen aanbieden.

Het nut van zorg op afstand

Door de groei in bevolking én de steeds sterkere vergrijzing van ons land, zal de manier van zorg verlenen wel moeten veranderen. Er moet gekeken worden naar andere manieren om aan de zorgvraag te kunnen blijven voldoen. Digitale zorg zal daarom naast fysieke zorg een belangrijke rol krijgen. Digitale innovaties maken het mogelijk dat één zorgverlener meer kan doen in minder tijd. Dit is hoog nodig óók omdat Nederland al jarenlang kampt met een personeelstekort. Door bezuinigingen en uitstroom van professionals is de verzuimpercentage ook heel hoog. Dit leidt weer tot een hogere werkdruk en minder werkplezier. En zo is de vicieuze cirkel compleet.

Simpel gezegd kunnen we constateren dat de huidige zorg in de toekomst niet houdbaar is. Verandering is nodig!

De taken van een zorgverlener

Met Vcare Video connect hebben we een handige en slimme applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om toegankelijke manier een veilige beeldverbinding op te zetten tussen zorgverlener en patiënt. De applicatie hebben we ook als ‘standalone’ ontwikkeld zodat het ook gebruikt kan worden voor niet-klanten van Vcare.

Dankzij Vcare connect kan de zorgverlener zelf indelen hoe hij of zij de patiënt kan helpen op het juiste moment. Dankzij de beeldverbinding kan er locatie onafhankelijk zorg worden geboden aan de patiënt. Ook scheelt het enorm veel tijd omdat de zorgverlener niet hoeft te reizen. Het fijne van Video connect is dat de regie in handen is bij de professional en tegelijk patiënten stimuleert om de nieuwe manier van zorg omarmt. Tegenwoordig hebben zelf ouderen een smartphone of een laptop. Video connect kan worden gestart via een veilige link die gedeeld kan worden via e-mail of een sms bericht. Het werkt op elk apparaat omdat het een webbased applicatie is.

In welke situaties kan Video connect een uitkomst bieden?

Zorg bieden vanaf je bureau is een geweldige oplossing. Snel en gericht zorgvragen behandelen van patiënten via een klik op de muis. Onderstaande gerelateerde onderwerpen zijn zeer geschikt voor veilig beeldbellen.

  • Toelichting geven op personenalarmering
  • (Brand)Wond laten checken
  • Spoedbehandeling
  • Uitgifte hulpmiddelen
  • Afspraken maken voor behandelaar
  • Videomonitoring

Vcare is er voor de zorg van vandaag én morgen

Vcare is gespecialiseerd in digitale zorgoplossingen vanuit een cloudbased zorg informatiesysteem. Met samenwerkingen met Topicus, Pharmapartners en Chipsoft werkt ons communicatieplatform reeds samen met de meest gebruikte HIS en HAPIS (huisartsinformatie) systemen in Nederland.Perfect dus voor de online huisarts!

Ook hebben we integraties ontwikkeld met Google en Office 365 met handige SSO (single sign on) verificatie. Hierdoor hebben zorgverleners in heel Nederland toegang tot onze geweldige oplossingen. Denk aan automatisch terugbelverzoek, online management dashboard, gespreksopname voor kwaliteitsdoeleinden, automatische SMS service en eenvoudig een telefoongesprek doorverbinden van vast naar mobiel.

https://www.vcareconnect.nl/