Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Epoxy voor beginners

Je hebt het vast gemerkt, epoxy is helemaal in en iedereen doet er leuke thuisprojecten mee. Op thuisprojecten na zijn er nog tientallen andere opties om epoxy te gebruiken en hiermee je huis te stylen. Misschien heb je het gevoel hebt dat je een beetje achterloopt op dit gebied, maar geen zorgen, wij vertellen je over de basics van epoxy.

Wat is epoxy?

Epoxy is een stevige kunsthars die gemaakt is van een vloeibare hars gemengd met een vloeibare verharder. Wanneer deze twee stoffen samengevoegd worden, vormt het een harde kunststof. Het klinkt misschien chemisch, maar geen zorgen, epoxy kan helemaal geen kwaad. Ook al is epoxy erg stevig, het is ook heel lichtgewicht. Ideaal dus voor op een stijlvol kantoor. 

Voordelen van epoxy

Epoxymeubelen hebben vaak een glad oppervlak, wat ervoor zorgt dat ze heel makkelijk schoon te maken zijn. Het is een erg hard materiaal wat wel tegen een stootje kan. Het is dus ideaal voor dingen zoals tafels, die nogal snel schade oplopen. Als er toch wel een kleine beschadiging gemaakt wordt, is dit makkelijk op te lossen door een klein laagje epoxy aan te laten brengen op de plaats van beschadiging, vaak kun je dit zelfs zelf doen. Ook hete koffie of thee zal niet veel schade aanbrengen; er zullen geen vlekken op komen en de kleur zal intact blijven. Epoxy beschermt dus de onderlaag van de tafel, wat meestal hout is, en zorgt dat deze netjes blijft. Er zijn verschillende plekken waar je een epoxytafel kan laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een salontafel van Epoxy Studio aanschaffen, deze kun je volledig personaliseren.

Wat kun je met epoxy?

Epoxy is niet alleen erg gemakkelijk, het is ook makkelijk te bewerken. Dit betekent dat je er een persoonlijke draai aan kunt geven. Je kunt vaak een eigen kleur kiezen, een eigen vorm en je kunt er zelfs een bedrijfslogo of bedrijfsnaam in laten verwerken. Er zijn eindeloze mogelijkheden, zoals een boomstamtafel, brandhouttafel, een keukenblok en nog veel meer. Naast tafels kun je er ook vloeren van laten maken, sieraden of serveerplanken.