Linkzoeker
Groothandel

Internationale onderscheidingen van Silvent

Het Zweedse merk Silvent staat bekend als wereldwijd toonaangevend op het gebied van persluchttoepassingen en -optimalisaties. Het bedrijf richt zich in hoofdlijnen op de productie van slechts enkele producten, zoals blaasmondstukken, luchtmessen, persluchtpistolen en geluidsdempers: allemaal voor de toepassingen met perslucht. Ondanks dat het bedrijf slechts enkele producten (uiteraard wel in zeer vele verschillende uitvoeringen en typen) produceert, heeft Silvent meerdere internationale onderscheidingen in de wacht gesleept.

Silvent heeft diverse patenten

Op hun innovatieve persluchtoplossingen heeft Silvent enkele patenten aangevraagd, en gekregen. Het is een uiting van hun kwaliteit en innovatiedrang. Dankzij de patenten bieden de producten van dit merk vaak een meerwaarde die men nergens anders vindt. Veel patenten betreffen de unieke manier waarop het Zweedse merk perslucht optimaal benut, het weglekken van lucht tegengaat en de veiligheid vergroot (deze aspecten kunnen nog verder worden versterkt met een veiligheidskoppeling voor perslucht). Zo hebben de uitstroomopeningen van de nozzels bijzonder geavanceerde vormen. Het resultaat hiervan is dat enerzijds gebruikers worden beschermd en de handen tijdens het bedienen nooit in direct contact met de luchtstroom kunnen komen, en anderzijds dat de hoofdluchtstoom wordt beschermd door een soort huls van lucht die om de hoofdstroom heen draait. Dit heeft een enorme kracht en precisie tot gevolg. De kwaliteit van luchtpistolen kan verder worden versterkt door het monteren van een veiligheidskoppeling voor perslucht, die de druk te allen tijde goed reguleert. Een veiligheidskoppeling voor perslucht is – net als de persluchtpistolen van dit merk – te koop bij KDS Advies. Een veiligheidskoppeling voor perslucht kost u weinig geld, maar biedt belangrijke voordelen.

Enkele voorbeelden van prijzen

Enkele prijzen die al door Silvent in de wacht zijn gesleept, zijn onder andere: Red Dot Product of The Year, IDEA en Plastovation of the year. Stuk voor stuk zijn dit prestigieuze prijzen waaraan de grootste merken ter wereld meedoen. Met kenniscentra in Zweden, de Verenigde Staten, China, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en ook Nederland houdt Silvent zich non-stop bezig met verdere innovatie. Het resultaat hiervan ziet u terug in het productaanbod dat elk jaar weer verbetert. Ondanks alle innovatie staat het merk bekend om concurrerende prijzen en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.