Linkzoeker
Kinderen

Week 16 van de zwangerschap

Week 16 van de zwangerschap

Iedere vrouw, en iedere zwangerschap is verschillend, u bent nu 16 weken zwanger en het kan zijn dat er nu klein buikje zichtbaar is. U kunt echter ook al een behoorlijke zwangerschapsbuik hebben. De baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden, hij of zij ziet door de oogleden of het dag of nacht is. Bij een zwangerschap van 16 weken is de baarmoeder boven het schaambeen uitgegroeid, hierdoor hoeft u minder te plassen.

Uw baby is in de fase van een echte groeispurt, en gaat gewicht gaat toenemen en kan, zijn of haar gewicht zelfs verdubbelen. De baby is nu ongeveer zo groot als een avocado van 4,5 centimeter lang. Het hoofdje staat rechtop en de oogjes zijn nu dichter naar de voorkant verplaatst. De oortjes zijn ook bijna op hun definitieve positie. De beentjes zijn meer ontwikkelt en het hartje pomp ongeveer 25 liter bloed per dag rond.

U zult meren dat uw borsten nog steeds groeien, maar deze zullen na de zwangerschap weer hun oorspronkelijke grootte terug krijgen. Geeft u borstvoeding, dan zal het natuurlijk langer duren voordat uw borsten hun oorspronkelijke grootte terug hebben.

Ik heb eigenlijk een heerlijke zwangerschap gehad, niet zo heel veel klachten, veel aandacht van manlief en familie en ik heb wel eens gezegd dat het van mij wel eeuwig mag duren. Maar ik ben nu al 7 dagen over de uitgerekende datum en neem mijn woorden terug. Mijn dochter mag nu echt wel geboren worden hoor. Het is nu allemaal erg vermoeiend. De verloskundige zegt dat het vaker voorkomt en ik me geen zorgen hoef te maken. Ik heb online ook al naar tips gezocht om het natuurlijke proces een beetje te helpen. Een paar keer pittig gegeten en gevreeën hielp niks (ook niet echt lekker als je je zo ongemakkelijk voelt trouwens). Ik ben het nu een beetje zat en word ongeduldig. natuurlijk gaan we de bevallig niet opwekken als er medisch geen reden voor is, maar heeft iemand nog tips die de bevalling misschien op zou kunnen starten? Wil haar nu wel in mijn armen sluiten.

 

Meer info : klik hier