Linkzoeker

Links zijn zo gevonden

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

Broedmachines bij een specialist kopen

Link-zoeker

Broedmachine om pluimvee te fokken, of gewoon lekker als hobby

Je loopt over straat of blokje om in een natuurgebied en ziet een nest met eieren liggen maar nergens is een moeder te bekken die op de eieren past. Enkele uren besluit je om weer te kijken maar nog steeds is er geen moeder te bekennen. Je besluit om het nest niet zo achter te laten, ze heeft ten slotte niet voor niks eieren gelegd om kuikens te krijgen. Maar ja wat te doen met de eieren hoe kun je ze laten uitkomen. Dit is dan wel een lastige punt. Maar hier zijn broedmachines voor. Deze worden ook veel gebruikt op fokboerderijen om dan zoveel mogelijk eieren uit te laten broeden. De eieren kunnen bijvoorbeeld van een kip dan uit het nest gehaald worden en zo in de broedmachine uit te laten komen. Als de eieren niet bij de moeder weg worden gehaald gaat de kip op een gegeven ogenblik op de eieren broeden dan is ze dus ook van de leg af en dat betekend dus geen eieren meer. Als de eieren er bij weg gaan dan blijven de kippen leggen en komt er dus ook een hoger aantal kuikens. Om de eieren uit te laten komen gebeurd dus door een broedmachine, dit is een machine die ingesteld kan worden op een bepaalde temperatuur om de eieren net zo uit te laten komen zoals het ook zou gebeuren als de moeder er zelf op zou zitten. Zo kan de temperatuur geregeld worden en ook de luchtvochtigheid is bij ieder gevogelte anders.

Tegenwoordig wordt er steeds meer geautomatiseerd, dit houdt in dat er steeds minder arbeidskrachten nodig zijn die het dus met de hand doen. Alles gebeurd dus machinaal en heeft weinig of geen handarbeid nog nodig. Bij automatische broedmachines geldt dit zelfde.

Automatische broedmachines / Helenvelthuis

een normale broedmachine dus niet automatisch moet worden ingesteld op de juiste luchtvochtigheid en de juiste temperatuur voor de eieren. De machine houdt wel zelf de temperatuur constant maar draait de eieren niet om dit moet de des betreffende persoon dan zelf doen enkele keren per etmaal. De kuikens kunnen 24 uur in de broedmachine blijven hierna moeten ze dus onder een warmte lamp.

Bij automatische broedmachines gaat eigenlijk alles het zelfde ook hier moet de temperatuur en luchtvochtigheid worden ingesteld alleen bij automatische broedmachines gebeurd het draaien van de eieren niet door de mens maar ook door de machine zelf. Dit maakt deze broedmachines een automatische broedmachine.

Meer info : klik hier

Archief

>