Linkzoeker

Links zijn zo gevonden

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

Appen met telefoon in de houder is levensgevaarlijk

by on februari 4th, 2020 at 1:38 am || Posted in: Telefonie
Link-zoeker

Je wacht voor het rode licht en je vangt in de auto naast jou een glimp van een telefoonhoesje op. De bestuurder naast jou is het laatste zakelijk nieuws aan het lezen. Steeds vaker kan je automobilisten hierop betrappen. Het zorgt voor gevaar op de weg. En geen stukje gevaar dat weg te moffelen is in een hoekje, het is zelfs levensgevaarlijk te noemen. En appen met je telefoon in de houder is zeker niet veiliger dan wanneer je hem in je hand houdt. Dit alles werd bevestigd door een onderzoek uitgevoerd in een rijsimulator.

Een telefoonhouder praat appen niet goed

Een automobilist met zijn telefoon in de hand slingert meer en rijdt niet met een constante snelheid. Dat was al geweten. Maar recent onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) toont aan dat er geen verschil is tussen appen met de telefoon in de hand of in de houder. De wet verbiedt een automobilist een telefoon vast te houden achter het stuur, maar een telefoonhouder is wel toegestaan. Een verkeerd signaal naar automobilisten, want een telefoonhouder is zeker niet veiliger. Tenzij je je telefoon in de houder laat staan en hem gebruikt als gps. Dan is zo’n houder wel nuttig. Maar deze navigatie zorgt net voor het gat in de wet.

Navigatie zorgt voor slechte wetgeving

Zoals eerder vermeld mag je je telefoon in de houder wél gebruiken om te navigeren. Een navigatie-app kan je namelijk verkeersinformatie geven over een ongeval of omleiding. De verkeersveiligheid en de doorstroming ondervinden de positieve gevolgen hiervan. Daarom vindt woordvoerder van verkeersminister Van Nieuwenhuizen een verbod op telefoongebruik van een telefoon in de houder jammer genoeg een slecht plan.

Een telefoon achter het stuur, al dan niet in de houder, blijft nog steeds geen goed idee. Optimale focus is belangrijk tijdens het rijden.

Meer info : klik hier

Archieven

>