Linkzoeker
Woning en Tuin

Klusbedrijf nodig? Profiteer van 6% btw!

Zit u midden in een verbouwing en gaat het niet naar wens of bent u een verbouwing aan uw woning aan het overwegen? Er zijn meerdere redenen waarom u op zoek zult gaan naar een klusbedrijf. Wij brengen u graag op de hoogte van nog een goede reden om nu een klusbedrijf in te schakelen.

6% btw regeling

Om de bouwsector en woningmarkt een boost te geven is namelijk per 1 maart 2013 een tijdelijke btw verlaging in de bouw vastgesteld van 21% naar 6% btw. Deze verlaging loopt tot 1 januari 2015 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Tevens geldt de verlaging alleen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Houd er wel rekening mee dat de afronding van de werkzaamheden bepalend is voor het btw tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en 1 januari 2015, dan geldt 6% btw.

Welke klussen verzorgt een klusbedrijf?

Een klusbedrijf kan u van dienst zijn met allerlei klussen in en om het huis, u kunt het zo gek nog niet bedenken. Bent u uw woning aan het verbouwen of wilt u een aanbouw laten plaatsen? Een klusbedrijf kan u hierbij van advies dienen en de klus snel en op professionele wijze voor u uitvoeren. Heeft u hulp nodig bij een schilder- timmer of loodgieter klus? Ook dit kan een klusbedrijf voor u verzorgen. Voorbeelden van uit te voeren klussen zijn o.a. het plaatsen van keukens en sanitair, het zetten van tegels en leggen van vloeren, het verzorgen van stucwerk, het leggen van bestrating, het doen van onderhoudswerkzaamheden, het plaatsen van glas en kozijnen, het doen van timmerwerk, het installeren van plafonds en elke vorm van verbouwing, renovatie en aanbouw in en om uw huis.

Voordelen

Vraagt u zich af wat precies uw voordeel is als u een klusbedrijf inschakelt in plaats van een aannemer? Dat is namelijk het volgende; het klusbedrijf zorgt er namelijk zelf voor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd waardoor er snel en flexibel te werk kan worden gegaan. Via een aannemer worden er verschillende partijen bij de klus betrokken waardoor het proces wat rommeliger en minder snel zou kunnen verlopen.

Aanvragen van een offerte

Vraag voordat u een klusbedrijf inschakelt verschillende offertes aan zodat u het klusbedrijf kunt kiezen dat het beste past bij uw wensen.

Het originele bericht staat op: Btw verlaging.

Meer info : klik hier