Linkzoeker
Image default
Aanbiedingen

Uw horloge laten repareren door een Juwelier

Horloge batterij vervangen – stap voor stap

Een horloge batterij vervangen is niet moeilijk mits u de juiste gereedschappen heeft en bedeeld bent met een beetje geduld en precisie. Elk horloge is anders dus ook de variëteit onder de horloge batterij is groot. Wilt u niet naar de juwelier om uw horloge batterij te vervangen dan volgt hieronder een stappenplan om de horloge batterij zelf te vervangen.

Wij zullen u stap voor stap uitleggen hoe u het best zelf uw horloge batterij vervangen kan.

Stap 1:

Maak uw horloge goed schoon zodat eventueel vuil niet in het uurwerk terecht komt en daar schade kan aanrichten.

Stap 2:

U bekijkt welke soort achterkant uw horloge heeft. Er zijn namelijk 3 verschillende achterkanten bij horloges. Het openen van elk van deze horloges en de horloge batterij vervangen is net even iets anders.

Voor een screw back horloge, die gleuven in de achterkant heeft, heeft u een speciale horlogekastopener nodig om de horloge batterij te vervangen.

De snap back horloge is glad aan de achterkant en u heeft alleen een dun gereedschap nodig zoals een mesje om de achterkant open te krijgen zodat u de horloge batterij kan vervangen.

Het hatchback horloge is dichtgeschroefd. Om voor deze achterkant de horloge batterij vervangen door te voeren heeft u een fijne schroevendraaier nodig.

 

Stap 3:

U bekijkt welk type batterij in uw horloge zit. Dit kunt u zien aan het nummer op de bovenkant van de batterij. Het is belangrijk bij horloge batterij vervangen, dat u hetzelfde type batterij gebruikt.

 

Stap 4:

U neemt de oude batterij eruit,  maakt de nieuwe batterij goed schoon en plaatst de nieuwe batterij ook dezelfde manier als de oude batterij in het uurwerk. Bij het horloge batterij vervangen is dit een secuur werkje. Als u nu uw horloge omdraait en het horloge loopt weer dan kunt u de achterkant weer op het horloge plaatsen. Loopt uw horloge niet, dan is het zaak uw horloge naar uw juwelier te brengen.

 

Weetjes:

De horloge batterij vervangen is niet moeilijk, maar mocht u de horlogedeksel niet open krijgen, dan is het beter het horloge batterij vervangen aan uw juwelier over te laten. Zo kunt u schade voorkomen en ook het risico wegnemen dat uw horloge niet meer onder de garantie van de leverancier valt. 

De horloge batterij vervangen in een duikhorloge of een waterdicht horloge kunt u niet zelf doen. Om een horloge na het horloge batterij vervangen weer waterdicht te maken is speciale apparatuur nodig. Deze apparatuur is aanwezig bij uw juwelier.

Wilt u zelf de horloge batterij vervangen laat u zich eerst goed informeren of dit wel mogelijk is. Is je horloge stuk? Kies een expert in horloge reparatie 

 

https://juwelierjos.nl