Linkzoeker
Bedrijven

De vitaliteit binnen een bedrijf

Dat werknemers het goed en na hun plezier hebben is steeds belangrijker binnen bedrijven. Ook organisaties houden zich al vele jaren bezig met het welzijn van de werknemer. Voor een bedrijf is het natuurlijk ook van belang dat een werknemers met plezier werkt, want hierdoor zal er meer motivatie zijn. Ook als bedrijf is het belangrijk dat je werkt aan een succesvolle en energieke organisatie. Het gaat hierbij allemaal om vitaliteit.

Vitaliteit komt steeds meer ter sprake en daarom is er ook een onderzoek naar gedaan in Nederland. Het onderzoek werd gedaan onder 1.769 respondenten, waarvan 36% man was en 64% vrouw. Uit het onderzoek blijkt dat maar 12% van de respondenten hoog scoort op vitaliteit, 58% scoort gemiddeld en 30% scoort laag tot zeer laag. Dat maar zo weinig mensen hoog scoren op vitaliteit zet je wel aan het denken, want dit is niet goed voor een onderneming. Waardoor veel mensen niet hoog scoren op vitaliteit ligt aan de te hoge werkdruk en het pesten op het werk. Maar liefst 20% wordt gepest op het werk en 57% ervaart een te hoge werkdruk.

Het verschil in de hoogte van vitaliteit per werknemers ligt ook aan de branche waarin ze werken. Uit onderzoek is gebleken dat voornamelijk de mensen uit de zakelijke dienstverlening en financiële sector hoog scoren op vitaliteit. Binnen de industrie, de detailhandel en de overheid bevinden zich de minst vitale werknemers. Wat wel erg opvallend is, dat bij elke branche het aantal niet-vitale werknemers hoger is dan het aantal vitale werknemers.

Er is dan ook nog zeker verbetering mogelijk op het gebied van vitaliteit van werknemers. Voor de verbetering van de vitaliteit zijn er dan ook drie belangrijke dimensies. Ten eerste het voeren van eigen regie over het werk. Ten tweede is de ontwikkeling van werknemers erg belangrijk, mensen die zich kunnen ontwikkelen op het werk scoren namelijk veel hoger dan mensen die dit niet kunnen. Ten slotte spelen leidinggevenden hier ook een erg belangrijke rol in, het is belangrijk dat leidinggevenden de werknemers stimuleren om de eigen regie te nemen en zich te ontwikkelen. Op www.carrierepoort.nl vindt u meer informatie over carrierepoort vitaliteit.

 

Meer info : klik hier