Linkzoeker
Bedrijven

Is een blog goed voor SEO?

Een blog schrijven is een goed idee voor elk bedrijf dat hoger in de zoekmachines wil verschijnen bij Google. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom dit een absolute must is, zelfs als je niet van schrijven houdt. Het is hierbij wel belangrijk dat je een bepaalde strategie aanhoudt, die effectief is. In het wilde weg teksten schrijven levert immers vaak niet de gewenste resultaten op en dan is het zonde van de tijd. Maar wanneer is het schrijven van een blog voor SEO dan wel een goed idee?

Naamsbekendheid

Je kan webteksten laten schrijven over thema’s die spelen bij je doelgroep, en je kunt jezelf profileren als expert. Omschrijf de diensten die je aanbiedt op een manier die aansluit bij de behoefte van je klant. Zo raken ze geïnteresseerd in wat je doet en gaan ze je herkennen als specialist, iemand die veel over het onderwerp afweet en hun daarmee kan helpen. Hoe meer je schrijft, des te vaker spring je in beeld. Mensen gaan zich zo met jou identificeren als iemand die waarde weet te bieden en kan inspringen op hun behoeften.

Zoekwoorden op thema

SEO teksten laten schrijven is een goed idee, zolang dit aansluit bij de zoekwoorden waarop je potentiële klant zoekt. Door je klanten goed te kennen en te weten wat bij hen speelt, kun je deze triggers verwerken in je blogs. Je schrijft zo precies over de thema’s die hun bezighoudt. De zoekwoorden in de SEO-blogs zorgen ervoor dat Google je als expert gaat herkennen en zo word je hoger in de zoekmachines geplaatst. Wanneer een klant opnieuw zoekt op de zoekwoorden, komt jouw blog als eerste tevoorschijn. Zo krijg je meer klanten naar je website toe en uiteindelijk zal dit meer conversie opleveren.

Houd strategie aan

Wanneer je je richt op de thema’s en zoekwoorden die de klant bezighouden, zullen de blogs beter worden ontvangen en ook effectiever resultaten opleveren voor je bedrijf. Zo blijf je gemotiveerd om blogs te schrijven voor SEO en levert het je ook meer klanten op. Je bedrijf zal zo gaan groeien, zonder dat je hier verder kosten aan kwijt bent.

Meer info : klik hier