Linkzoeker
Bedrijven

Lekker slapen

Iedereen weet het, maar niet iedereen volgt het op: goed slapen is ontzettend belangrijk. Naast goed eten en bewegen, is een goede nachtrust misschien wel nog belangrijker voor een mens. Sommige mensen kunnen wel beter en langer slapen dan anderen. Soms doe je er ook zo lang over om in slaap te komen, dat je eigenlijk wel essentiële rusturen misloopt. Maar waarom is slapen eigenlijk zo belangrijk en hoe kun je je nachtrust verbeteren? 

Een voor de hand liggende oplossing is het aanschaffen van een goed Beste matras dat aangepast is op jouw lichaam. Aanbieders zoals Just-dream bieden een enorme variatie aan allerlei soorten matrassen die aangepast zijn voor elke lichaamsvorm, maar ook nog eens eerst 100 dagen mogen worden uitgeprobeerd. Mocht de matras toch niet bevallen, dan kun je altijd nog voor een andere matras kiezen.

Maar waarom slaap dus zo belangrijk is? Ten eerste is het van onmisbaar belang voor je lichaam en je geest. Slapen hangt samen met het reguleren van je lichaamstemperatuur en maakt dat je zenuwstelsel ook naar behoren werkt. Anderzijds kent slaapgebrek ook een aantal serieuze risico’s. Zo zorgt gebrek aan slaap er in de eerste plaats al voor dat je prikkelbaar wordt en ook minder geduld hebt. Dat is natuurlijk vervelend voor jezelf maar misschien wel nog vervelender voor je omgeving. Slecht of te weinig slapen is zelfs bewezen van slechte invloed op je levensduur, als in dat deze verminderd wordt.

Ook niet geheel onbelangrijk is de invloed die je slaappatroon heeft op je immuunsysteem. Dit zal ook negatief worden beïnvloed wanneer je niet (goed) genoeg slaapt. Een goede nachtrust doet namelijk wonderen voor je immuunsysteem maar andersom is het natuurlijk ook wel echt van negatieve invloed. Hoeveel slaap je nodig hebt, ligt aan je leeftijd en je bezigheden maar voor de gemiddelde volwassene is 7 tot 9 uur slaap per nacht toch wel essentieel. 

Meer info : klik hier