Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Tips om goed te slapen tijdens de warmte

Na de koude wintermaanden zijn dan eindelijk de warme zomerdagen hier. We kunnen weer volop genieten van terrasjes, parkjes en noem het maar op. Het nadeel hiervan is alleen wel dat het in de avond veel te warm is om te slapen. Veel mensen zijn ook vermoeid tijdens de warme dagen, omdat zij niet kunnen slapen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig met een paar tips goed op te lossen! Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Ventilator of airco

De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het kopen van een ventilator of airco. Een ventilator is vaak de goedkoopste optie, alleen verspreid deze eigenlijk alleen maar de warme lucht. Toch kan een ventilator heerlijk zijn om naast je bed te zetten met slapen, zodat je een windje hebt. Een airco daarentegen blaast koude lucht en is geschikt om kamers snel koel te krijgen. Het nadeel van een airco is wel dat deze vaak wat duurder is en veel ruimte in beslag neemt. Maak voor jezelf dus de overweging of je dit er voor over hebt en of er plek voor is in huis.

Houd ramen gesloten

Hoe verleidelijk het ook is om je ramen open te zetten met het warme weer, kun je dit beter niet doen wanneer de zon hier vol op staat. In plaats hiervan kun je beter het raam dichtlaten en het gordijn ervoor ook dichtdoen. Zo blijft de warmte zoveel mogelijk buiten. Zodra de zon weg is van het raam, kun je deze uiteraard wel open zetten en de kamer laten doorluchten. Zet dan ook andere ramen en deuren open zodat de warmte goed weg kan uit het huis.

Koele deken

Om het ’s nachts wat koeler te hebben, zul je je normale deken even moeten vervangen voor een alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een laken of een dunne sprei. Zo kun je toch onder een deken liggen, maar zul je het niet te warm krijgen. Verder kun je ook overbodige kussentjes weghalen uit je bed. Dit houdt namelijk ook veel warmte vast. Als het toch ’s nachts weer afkoelt, kun je er ook voor kiezen om de deken aan je voeteneind te laten liggen, zodat je deze nog kunt pakken. Hiernaast zijn er ook speciale zomerdekens te koop. Ben je op zoek naar een deken? Neem dan eens een kijkje op slaapkalm.nl.