Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Welke dingen kun je op letten bij het kopen van een printer?

De kans is groot dat jij wel eens wat uit zult moeten printen. Vandaar dat er steeds meer mensen voor kiezen om een printer in huis te halen. Bij het kopen van een printer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel kun je wat meer vinden over waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een printer.

Het kopen van een refurbished printer

Een refurbished printer kopen brengt een aantal verschillende voordelen met zich mee. Het is onder andere zo dat je wanneer je een refurbished printer koopt bijdraagt aan een duurzaam gebruik van de producten. Refurbished printers zijn printers die al eerder door iemand anders zijn gekocht. Deze printers zijn over het algemeen binnen enkele weken retour gestuurd en amper gebruikt. Voordat de printer opnieuw wordt aangeboden worden ze gekeurd en je kunt de printers kopen voor een lagere prijs dan normaal. Je kunt een lexmark laserprinter zwart wit van Refurbished Printer, maar ook is het mogelijk om een andere printer te kopen. Als jij niet perse een compleet nieuwe printer in huis hoeft is het verstandig om na te denken over het kopen van een refurbished printer. Op deze manier gaan de printers niet verloren en kun jij wat geld besparen.

 

Kiezen tussen een laserprinter of een inkjetprinter

Als je een printer wilt gaan kopen, is een van de eerste dingen waar je een keuze in moet maken of je een laser- of inkjet printer wilt kopen. Pas als je hier een keuze in hebt gemaakt, is het mogelijk om te kijken naar de verschillende modellen en merken waar je uit kunt kiezen. Een laserprinter is een printer die erg snel kan printen en voornamelijk handig is als jij documenten wilt gaan printen. Wanneer jij ook afbeeldingen wilt gaan printen, is het kopen van een inkjetprinter een goede optie. Een laserprinter maakt namelijk gebruik van een poeder, waarbij het een stuk lastiger is om mooie afbeelding af te drukken. Wel is het zo dat je vandaag de dag ook laserprinters hebt van een hoge kwaliteit. In dit geval zul je er in vergelijking met andere printers meer geld voor dienen te betalen voor de printer.