Linkzoeker
Bedrijven

Zo onderhoud je je suède schoenen

Alle schoenen worden vies, ook je suède schoenen. Maar hoe onderhoud je je schoenen eigenlijk want suède schoenen zijn de moeilijkste schoenen op schoon te maken. In dit artikelen een paar tips om je suède schoenen zo goed mogelijk te onderhouden!

Het is belangrijk om eerst alles in huis te houden wat je nodig hebt om de schoen te onderhouden, zonder deze producten kan je de schoenen namelijk niet onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een suède spray. Breng de spray elke 2 weken aan om je schoenen te beschermen tegen vuil en water. Wanneer je de spray van te voren op de schoenen hebt aangebracht en er komt een vlek op is deze ook makkelijker te verwijderen. Suède schoenen verven kan natuurlijk ook, dit moet wel met een speciale leerverf die voor bedoelt suède is.

Om vuil en vlekken van suède schoenen te verwijderen moet je gebruik maken van een speciale borstel. Wrijf met de borstel een richting op tot al het vuil weg is, maak vooral geen ronddraaiende bewegingen want op deze manier zullen de haartjes uitvallen. Wanneer je slijtplekken op de schoen hebt raden we aan juist wat meer te wrijven op deze manier gaan de haartjes weer meer overeind staan.

Maar wat doe je wanneer je schade hebt aan je schoenen door water? Dit bestrijden we gewoon weer met water! Breng water aan over de hele schoen met een borsteltje en wrijf het lichtjes in de schoen. Wrijf het ook dit keer in dezelfde richting. Pak daarna een droge doek en dep over overtollige water van de schoen af. Laat de schoenen daarna drogen in de buitenlucht, regent het buiten? Leg ze dan in een goede droge ruimte binnen. De schoenen mogen niet bij de verwarming geplaatst worden, hierdoor kunnen ze op een lelijke manier vervormen. Wanneer je hier klaar mee bent moet je niet vergeten de schoenen goed in te sprayen.

Meer info : klik hier