Linkzoeker
Woning en Tuin

Hoe een industrieel wandrek je woning verrijkt

Een wandrek is niet langer meer een functioneel rek waarop je boeken of andere voorwerpen plaatst. Een wandrek is een volwaardig meubelstuk geworden en daarom kies je ook best met zorg een wandrek uit dat volledig bij jou woning en bij jouw stijl past. Wij helpen jou graag het juiste industriële wandrek kiezen. Laat je inspireren door de tips die je in dit artikel vindt.

Waarom kiezen voor een industrieel wandrek?
De industriële stijl is stoer en robuust en industriële meubelstukken worden gemaakt uit natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout en metaal. Soms wordt er gerecycleerd hout gebruikt en in bepaalde gevallen worden er industriële elementen in de rekken verwerkt. Het hout of het metaal hoeft er niet altijd perfect uit te zien. Er mogen gerust gaatjes of krassen in het hout zitten en het metaal mag er doorleefd uitzien. Dit maakt het wandrek alleen nog maar een stuk robuuster. Deze robuuste, stoere look is precies wat een industrieel wandrek zo aantrekkelijk maakt. Het wordt als het ware een kunstwerk waar je bijna niet naast kunt kijken.

Waar zet je je industriële wandrek in?
Het antwoord op deze vraag is makkelijk: overal waar jij het nodig vindt. Je kunt je industriele wandrek een functie geven in je woonkamer of je kantoorruimte. Je keuken, slaapkamer of kinderkamer… eigenlijk kun je in elke kamer wel een industrieel wandrek kwijt. In een grote ruimte zoals bijvoorbeeld een industrieel pand, zet je het in als room divider. Zo krijg je kleinere afzonderlijke woongedeeltes en behoudt je toch het grote ruimtegevoel. Anderzijds kun je je industriële wandrek inzetten als decoratiestuk. Gebruik het om je vakantieherinneringen, fotolijsten of enkele kunstwerkjes uit te stallen. Of koop meerdere kleinere industriële wandrekken aan en maak er een soort van collage van. Zo krijg je een speels en decoratief resultaat.

Een industrieel wandrek voor elke stijl
Je hoeft niet per sé een industriële loft te hebben om te kiezen voor een wandrek in industriële stijl. Ook bijvoorbeeld in een minimalistisch modern huis kan een industrieel wandrek een echte eyecatcher zijn. Het hout en het metaal van het wandrek vormt een mooi contrast met je strakke witte muren. Of heb je een landelijk woning? Ook hierin past een stoer wandrek perfect. Ook in een retro woning kun je zonder problemen een industrieel wandrek integreren. Veel hangt natuurlijk af van de afmetingen en de vormen van je wandrek. Zo zullen strakke rechte vormen een stoerdere look aan je interieur geven dan bijvoorbeeld ronde vormen. Een klein rek heeft minder impact dan een groot rek. Met de aankoop van een of meerdere industriële wandrekken bepaal jij zelf hoe stoer je je interieur wilt maken.