Linkzoeker
Woning en Tuin

Containerwoning: Van droom naar werkelijkheid

Voor steeds meer mensen is dit niet langer een beperking, maar een echte bevrijding van sociale beperkingen en financiële overbelasting. Om de droom van het containerwoning in vervulling te laten gaan, zijn er een aantal uitdagingen verbonden aan de verwezenlijking van de droom van het containerwoning.

 

 

Met behulp van een “Tiny House Ideeënbord” – ook bekend als het “Inspiratiebord” of “Stemmingsbord” – kunnen ideeën visueel in een zeer klein formaat rond de visie van een eigen containerwoning worden samengesteld om zo de eigen wensen en eisen te concretiseren. De focus ligt hier nu op tips voor het gebruik van zo’n “ideeënbord” …
 

 

Betekenis en doel van het containerwoning Ideeënbord

Een ideeënbord gaat niet direct over het creëren van een afgerond containerwoning concept, maar over het creatieve proces. Het is een techniek om tal van ideeën te visualiseren en zo een overzicht te krijgen. Zo kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen, notities of flyers over leveranciers of producten op een fysieke wand worden geplaatst. Een groot prikbord zou een voorbeeld zijn. 

 

Vind meer inrichtingsideeën voor je containerwoning

In het kader van de droom van het containerwoning kan het Ideeënbestuur bijvoorbeeld geleidelijk aan over een aantal weken of maanden worden gevuld met alle informatie die tijdens de onderzoeks- en planningsfase bij elkaar komt. Sommige foto’s of post-its kunnen na enige tijd worden verwijderd, vervangen of aangevuld door andere. Een ideeënbord is bedoeld om de verbeelding te prikkelen en dient vooral om de ideeën voor het toekomstige containerwoning visueel te illustreren. Op het “Ideeënbord” krijgt de droom vorm.

 

 

Cadeau-idee voor de liefhebbers van een containerwoning

Met het oog op de komende kerstperiode zou een individueel ontworpen “Ideeënbord” voor de praktijk een uitstekend cadeau zijn voor de fans van containerwoning. Als de realisatie van dit droomhuis gepland is, zal het enthousiasme voor deze creatieve manier van plannen zeker groot zijn. Naast kleurgecodeerde prikborden of magneetborden kan een gepersonaliseerde adventskalender, zoals die verkrijgbaar zijn in de online drukkerij op familiensache.com, een bijzonder feestelijke optie zijn. Met individueel geselecteerde foto’s van kleine huisjes en mogelijke functies die in de adventskalender worden geïntegreerd, wordt de anticipatie op uw nieuwe woning vergroot.