Linkzoeker
Image default
Woningen

7 ideeën voor in de badkamer

1 Rond

Rond, ja dat klinkt misschien als een raar idee. Maar meer ronde objecten in je badkamer kan echt wonderen doen, dat beloof ik je. Voorbeelden als een rond toilet en een ronde spiegel geven de badkamer al een luxe uitstraling. Daarbij is alles in de badkamer al van hard materiaal, zo heb je steen, glas, tegels, harde hoeken en nog veel meer. Een paar van dit soort ronde toevoeging kan het allemaal net wat zachter maken.

2 Raamdecoratie

Zeker als je een groot raam hebt in de badkamer is dit iets waar je wat mee kan. Om een beetje privacy te kunnen hebben moet je natuurlijk het raam op de een of andere manier afdekken. Daar zijn een heleboel opties voor, zo kun je waterbestendige jaloezieën, ondoorzichtig glas of zelfs gordijnen nemen. Het voordeel hiervan is dat je de rest van de dag gewoon lichtinval hebt in de badkamer, met ondoorzichtig glas zelfs altijd.

3 Planten

Voor veel mensen werkt de natuur ontspannend, dus waarom zou je die natuur niet gewoon naar binnen halen. De badkamer is namelijk ook een plek die bedoeld is om in te ontspannen en een beetje groen is daar ideaal voor. Zet dus als je de ruimte hebt een mooie grote plant in de hoek van de badkamer en als je misschien wat minder ruimte hebt zijn een paar leuke hangplantjes al een hele leuke toevoeging.

4 Kleuren

De meeste badkamers hebben wit, grijs en zwart als basiskleuren en verder weinig variatie, terwijl dat best wel saai is. Een klein beetje kleur kan een kamer al enorm op laten lichten. Kleuren werken ook op mensen hun emoties en de juiste kleuren kunnen dus heel belangrijk voor de sfeer en gezelligheid van de badkamer. Zo hebben koele kleuren als blauw en groen een kalmerend effect en kunnen warmere kleuren als rood en geel je vrolijk maken.

5 De douchekop

Misschien wel het meest praktische waar je iets aan kunt doen in de badkamer, de douchekop. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten douchekoppen en daartussen moet je er dan maar eentje uitzoeken. Het kan zijn dat je douchen heel prettig vindt, dan kan een regendouche een hele fijne optie zijn aangezien je hele lichaam dan onder het water staat. Als je wat wilt besparen of milieubewuster wilt douchen heb je tegenwoordig ook hele goede waterbesparende douchekoppen. Je hebt veel opties en het is dus zeker iets om aandacht aan te besteden aangezien het je zat voordelen op kan leveren.

6 Marmer

Als jij graag wilt dat je badkamer een luxueuze uitstraling heeft kun je eigenlijk niet om marmer heen. Marmer komt in allerlei verschillende soorten en kleuren en kan je badkamer een hele stoere, maar ook romantische uitstraling geven. Je hebt eindeloos veel variaties. Marmer is vrij duur materiaal, maar je hebt tegenwoordig ook hele goede imitaties van marmer die een stuk betaalbaarder zijn. Je kan dus wel zeggen dat marmer ondertussen een look is die iedereen in de badkamer kan hebben.

7 Glas

Een goede tip is om het huidige douchegordijn of muurtje in je badkamer direct weg te halen, zeker bij de douche is dit verstandig. Blokkades als een douchegordijn of een muurtje houden veel licht tegen waardoor het een stuk donkerder is. Door hier gebruik te maken van een glazen afscheiding, die je met glasklemmen vast kunt zetten, elimineer je dit probleem. Het maakt ook niet uit hoe groot of klein je badkamer is, tegenwoordig kun je namelijk elke soort glas of dubbel glas op maat laten maken. Zo creëer je veel meer licht in je badkamer en krijgt het een heel ruimtelijk gevoel.