Linkzoeker
Image default
Woningen

Hoe weet je welke dekbed bij jou past?

Moet je een nieuw dekbed? Dan is het verstandig om een uit te kiezen die bij jouw bed en wensen past. Het is allemaal afhankelijk van de afmeting van je bed en wat voor matras je hebt. Sommige matrassen zijn hoger dan de andere. Heb je een eco matras gekocht, dan zal je het ook wel belangrijk vinden om een biologisch dekbed aan te schaffen. Houd daarom altijd rekening met de stof en afmeting van het dekbed. Ben jij nou benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden om het beste dekbed voor jou te kopen? Lees dan dit artikel verder om erachter te komen!

Waar moet je rekening mee houden als je een dekbed uitkiest?

Een nieuw dekbed is afhankelijk van de grote van jouw bed. Houdt rekening met de breedtemaat van jouw bed. Je kan het best een dekbed nemen die gemiddeld vijftig tot zestig centimeter groter is dan je matras. Zo valt het dekbed ook over de zijkant van jouw matras. Dit scheelt ook ruzies om het deken. Het is voornamelijk belangrijk dat je de breedtemaat nagecheckt. Heb je het snel warm dan moet je daar ook rekening mee houden. Dan is wellicht een 4-seizoenendekbed ideaal voor jou. In de winter kan de een extra laag dekens erop doen en in de zomer juist die extra laag eraf halen. Houd ook altijd rekening met mogelijke allergieën. Mensen zweten in de nacht. Heb jij hier wat meer last van? Houd hier dan ook rekening mee en kies voor een ventilerend dekbed. 

Soorten dekbedden

Er bestaan een hoop soorten dekbedden. Het verschil zit hem in de soorten vullingen. Je hebt vullingen zoals, wol, katoen, bamboe en van synthetische vezels. Ook bestaan er nog zomerdekbedden, winterdekbedden en 4-seizoenen dekbedden. Als je een 4-seizoenendekbed koopt heb je gelijk alles in een. Veel mensen kiezen voor een donzen dekbed. Dons is een isolerende en ventilerende materiaal. Dit is ideaal voor iemand die snel warm heeft en zweet. Dons is van lichtgewicht en soepel van vorm. Het zorgt ook voor extra frisheid in de zomer. Dons is licht en soepeler dan wol. Een wollen dekbed voelt zwaarder aan maar is warm in de winter en luchtig in de zomer. Een synthetisch dekbed zorgt ervoor dat je het dekbed kan wassen in de wasmachine. Dit maakt het dekbed fris. Dit dekbed is ideaal voor iemand die last heeft van allergieën. Synthetisch is wel goedkoper, dan dons en wol. Alleen een nadeel is dat het minder ventileert. Het is dus belangrijk dat je jouw dekbed op jouw afstemt.