Linkzoeker
Image default
Aanbiedingen

Een comfortabel mandje voor je vriendje

Een gemiddelde hond slaapt tussen de 10 en 12 uur in een 24-uurs cyclus. En dan hebben we het nog niet eens over alle dutjes en chill sessies! Met bijna de helft van de dag slapend doorbrengen, heeft jouw lieve hond de veiligste en zachtste slaapspullen nodig die er zijn denk aan hondenbedden, dekens van katoen of imitatiebont en superzachte hondenkussens.

Elke goede honden ouder weet dat het zoeken naar een kwalitatief, comfortabel, maar toch stijlvol hondenbed geen geringe opgave is. Met zoveel schattige hondenbedden op de markt, hoe vindt je het perfecte hondenbed voor jouw harige kind?

Verschillende soorten hondenmanden

Een fluffy hondenmand is praktisch en biedt veiligheid en warmte. Je legt ze gewoon op de aangewezen plek op de vloer en voilà! Het snurkfestijn kan beginnen. Waarom zou een hond ouder een hondenmand met frame kopen als zachte hondenmanden het werk doen? Omkaderde hondenmanden zijn vaak stukken van erfstuk kwaliteit met een meer verfijnde constructie. Ze bieden meer privacy en verhogen het gevoel van veiligheid – iets waar nerveuze en schuchtere honden moeite mee hebben. 

Zijn hondenmanden echt nodig?

We snappen het. Je brengt graag tijd door met jouw hond. Zo erg zelfs dat je het haat om gescheiden te zijn – al is het maar voor een nacht. Je bent niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat 56% van de volwassenen hun huisdieren het groene licht geven als het gaat om in de slaapkamer te slapen. Honden worden al eeuwenlang gefokt om hun baasjes veiligheid en bescherming te bieden. Geen wonder dat de aanwezigheid, het gewicht en de hartslag van jouw hond ervoor zorgen dat jij je prettig en ontspannen voelt.

Jouw hond op zijn eigen bed laten slapen heeft zo zijn voordelen:

  • Verlichting van depressie

  • Verhoogd gevoel van veiligheid en kalmte

  • Verbeterde immuniteit

  • Verzacht eenzaamheid

  • Betere cardiovasculaire gezondheid

  • Verbeterde slaapkwaliteit

 

Een stevige mand 

Veel honden kauwen. Jonge honden kunnen het doen om de pijn van het doorkomen van tandjes te verzachten. Oudere honden doen het om hun tanden schoon te houden en hun kaken sterk te houden. Of misschien heeft jouw hond gewoon honger, is hij gestrest of verveelt hij zich. Maar als het op bedden aankomt, kan kauwen destructief zijn. Sterker nog, het kan gevaarlijk zijn als een van de stukken waarop ze kauwen in hun maag of darmen terechtkomt.

Als je een kauwer hebt, zijn stoffen bedden gevuld met schuimrubberen stukken of andere opvulling misschien niet de beste keuze. Manden gemaakt van PVC pijp of aluminium en bedekt met een canvas-achtige stof kan een betere optie zijn voor de “knagende” honden die er zijn. Veel van deze bedden zijn ook verhoogd. Daardoor kan er lucht onderdoor stromen, wat prettig kan zijn voor een grotere hond of een hond met een dikke vacht die het van nature warm kan hebben, zelfs als hij geen kauwproblemen heeft.

Denk ook aan het gemak van schoonmaken. Het bed van uw hond zal vroeg of laat aan vervanging toe zijn. Bedden in de vorm van een ledikant passen in dat rijtje, net als in de wasmachine wasbare bedden, met name die met een afneembare hoes die je in de wasmachine kunt gooien.

Andere dingen om over na te denken

Snoozle hondenmand kan goed zijn voor honden tijdens koude nachten, vooral voor honden zonder grote vacht en oudere honden die te maken hebben met bijvoorbeeld heupdysplasie, artritis, of gewrichts- of bloedomloopproblemen. 

Orthopedische manden kunnen oudere honden helpen die problemen hebben met rondlopen.

Het comfortabel houden van jouw dierbare in een mooi bed is gewoon een onderdeel van het zijn van een goede huisdier ouder. Vergeet niet dat bedden niet alleen belangrijk zijn om in te slapen. Ze kunnen een “veilige” plek worden voor een hond met angst of problemen met geluidshinder.