Linkzoeker
Image default
Aanbiedingen

Het regelen van een verhuizing; de ins en outs

Het is duidelijk dat er meer logistiek, moeilijkheden en horden te overwinnen zijn voor een grote verhuizing dan bij het verhuizen van een klein appartement, maar de principes voor succes zijn eigenlijk hetzelfde. Als je alles georganiseerd kunt houden en vermijdt overweldigd te raken door alles dat je moet doen, zul je geen problemen hebben bij het verhuizen uit een groot huis. Je bent gewoon met het volgende postje op je gedetailleerde bewegende verhuislijst bezig. Wij van Verhuisbedrijf Snelle Jongens in Den haag en omstreken geven je graag wat tips voor het regelen van een grote of kleine verhuizing in Den Haag.

Gun jezelf de tijd.

Van alle verhuis-fouten die je kunt maken, is je grote verhuizing uitstellen naar het laatste moment misschien wel de grootste. Een groot huis is gewoon groot, en je moet jezelf voldoende tijd geven om elk deel van de verhuizing goed voor elkaar te krijgen. Hoewel een groot huis niet noodzakelijkerwijs betekend dat er veel objecten in staan, is er zeker een sterke correlatie. Als je weet dat je veel meubels moet verplaatsen naar uw expansieve huis, kunt u echt niet vroeg genoeg beginnen met het inpakken en verhuizen! Begin met het inpakken van al die items die je kunt missen in je leven, zoals decoratie. Je wilt deze bezittingen natuurlijk houden, maar je kunt ook een aantal weken zonder leven. Als je dit soort tijdrovende extra’s lang van tevoren kunt inpakken, ben je goed op weg naar genoeg tijd om alles in te pakken.

Beoordeel je huis en bezittingen.

Nogmaals, alleen dat je een groot huis hebt, betekent niet dat je aan een moeilijke verhuizing gaat beginnen. Als er je huis relatief weinig omvangrijke meubels staan, kan je verhuizing zelfs zonder specifieke problemen verlopen. Elke verhuizing is anders omdat elk huis, wat betreft inrichting en persoonlijke bezittingen verschillend is. Voordat je in paniek begint te raken of uitgebreide plannen begint te maken om je verhuizing tegemoet te komen, ga eens serieus beoordelen welke problemen je huis zou kunnen presenteren. Professionele verhuizers kunnen daarbij helpen tijdens het uitvoeren van inschattingen en beoordelingen.

Organisatie is essentieel.

Het grootste verschil tussen een standaard verhuizing en een grote verhuizing is mogelijk het niveau van de vereiste organisatie. Als de vierkante meters en de enorme hoeveelheid spullen zich vermenigvuldigen, kan die organisatie moeilijker worden. Een gemakkelijke manier om dit te bestrijden is door te werken met een ervaren verhuizer. Deze professionele verhuizers zullen de ervaring en knowhow hebben om effectief en efficiënt te zijn. Als een verhuisploeg steeds weer met hetzelfde te maken krijgt, leren de ploegleden ermee om te gaan en verhuizingen met veel vierkante meters zijn geen uitzondering. Om alles maximaal georganiseerd te houden, overweeg ook een verhuiscoördinator aan te nemen, naast een voorman. Deze persoon zal alles soepel laten verlopen en jou, de huiseigenaar, op de hoogte houden van de vooruitgang. Met zo ‘ n grote onderneming kun je gewoon niet overal tegelijk zijn om vragen te beantwoorden. Een goed geïnformeerde, ervaren verhuiscoördinator kan die druk verlichten.

Je moet een realistische tijdsverwachting hebben.

Een groot huis met 6 000 tot 7 000 vierkante meter ruimte zal gewoon geen snelle verhuizing opleveren, zelfs niet met professionele, ervaren verhuizers. Die verhuizing zal zelfs meerdere dagen duren. Als je maar één dag met je verhuisbedrijf in de planning had, is dat waarschijnlijk een onrealistische verwachting. Als je verhuist naar een groter huis, heb je waarschijnlijk meubels of andere items gekocht en besteld om de extra kamers te vullen. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat je meubels niet worden afgeleverd op de verhuisdag. Het laatste wat je wilt, is dat je verhuizers en bezorgers elkaar in de weg lopen. Stel alle leveringen in voor een dag of twee nadat je zeker weet dat de verhuizing voorbij is. (Opnieuw, realistische verwachtingen over hoeveel dagen dit proces zal duren zijn belangrijk, zodat je dat goed kunt plannen.)
Hetzelfde geldt voor aannemers, schilders, of iemand anders die je kort na je verhuizing in moet plannen.
Maak een plattegrond. Als je veel meubels en andere items moet coördineren, moet je zeker een grondige, gedetailleerde plattegrond van het nieuwe huis hebben. Die zal je in staat stellen om precies te beslissen waar alles heen gaat voordat je verhuizers zelfs maar komen opdagen.

Inpakken: Wees extra voorzichtig.

Luxe huizen gaan meestal hand in hand met luxe artikelen. Of je nu zelf alles inpakt of je laat het over aan je verhuizers, veel zorg moet worden besteedt aan zowel het inpakken en verhuizen om die luxe artikelen te beschermen. Marmer, bijvoorbeeld, kan breken als het gedraaid wordt tijdens het vervoer, dus jij of je verhuizers moeten zich daarvan bewust zijn bij het inpakken. Als de waarde van het huis zeer hoog is, moeten verhuizers ook zeer voorzichtig zijn om vloeren, deuren, of gangen niet te beschadigen. Het kan een grotere financiële last zijn om die problemen op te lossen dan in oudere, minder dure huizen. Bezoek gauw onze website voor meer informatie of ga direct naar de contactpagina van Verhuisbedrijf Snelle Jongens voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/