Linkzoeker
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen koud gevormd en warm gewalst staal voor verdiepingsvloeren

Een verdiepingsvloer kan van verschillende materialen worden gemaakt. Grofweg kunnen verdiepingsvloeren worden ingedeeld in twee categorieën: vloeren van koud gevormd staal en vloeren van warm gewalst staal. Maar wat betekent dat nu eigenlijk koud vormen en warm walsen? U leest het allemaal in deze blog. Lees daarom snel verder!

 

Wat wordt er verstaan onder koud gevormd staal?

 

Bij koud gevormd staal wordt het staal, zoals uit de naam kan worden opgemaakt, koud gevormd. Dit betekent dat het staal zonder enige vorm van voorverwarming in de gewenste en uiteindelijk vorm wordt gebracht. Het vormen van koud gevormd staal vindt dan ook bij omgevingstemperatuur plaats. Koud gevormd staal wordt overigens ook wel blank staal genoemd. Koud vormen kan op meerdere manieren gebeuren. Zo kan er bijvoorbeeld een onderscheid worden gemaakt tussen het walsen en trekken van staal. Vervormingen van koud gevormd staal zijn permanent en blijvend.

 

Wat wordt er verstaan onder warm gewalst staal?

 

Bij warm gewalst staal wordt het staal wél verwarmd voordat het in de gewenste vorm wordt gebracht. Het wordt dan ook onder invloed van hitte vervormd. In tegenstelling tot koud gevormd staal, zijn de vervormingen bij warm gewalst staal niet per definitie blijvend. Het kan weer terugkeren in de oorspronkelijke vorm. Dit heeft te maken met de vloeispanning. Koud gevormd staal wordt zodanig opgerekt dat de spanningen in het staal groter zijn dan de vloeigrens. Vervormingen kunnen niet meer ongedaan worden gemaakt. Warm gewalst staal kan vervormen tot aan de vloeispanning. Het is dan ook taaier en buigzamer dan koud gevormd staal.

 

Waar kan ik een hoogwaardige verdiepingsvloer kopen?

 

Bent u op zoek naar een hoogwaardige verdiepingsvloer voor uw magazijn, fabriekshal, kantoorruimte of ander deel van uw bedrijfspand? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij Nolte Mezzanine. Dit bedrijf is al jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte verdiepingsvloeren voor verschillende bedrijven in uiteenlopende branches. U bent hier aan het juiste adres voor zowel koud gevormde als warm gewalste verdiepingsvloeren. Afhankelijk van uw wensen en hoe u de vloer wilt inzetten, kan er voor een vloer van koud gevormd staal dan wel warm gewalst staal worden gekozen.

 

https://www.noltemezzanine.nl/