Linkzoeker
Image default
Beauty en verzorging

Waarom je een zwemspa zou moeten kiezen in plaats van een zwembad

Een zwemspa is een klein zwembad, amper groter dan een bubbelbad, met enkele jets en een tegenstroom installatie. Zo zwem je wel vooruit, maar blijf je eigenlijk gewoon ter plaatse trappelen. Het spa-gedeelte is vergelijkbaar een losstaande jacuzzi. Vergeleken met een zwembad, heeft een zwemspa meerdere voordelen.

Een zwemspa vraagt minder plaats

Wie wil er geen eigen zwembad in zijn tuin? Maar daar moet je wél een grotere tuin voor hebben. Voor een zwemspa is zelfs een kleine stadstuin voldoende. Er zijn nu al zwemspa’s met een lengte van minder dan vier meter en een breedte van ruim twee meter. Met hun sterk ingebouwd tegenstroomsysteem is dit genoeg om volop van je (zwem)bad te genieten.

Een zwemspa is goedkoper dan een zwembad

Is je budget beperkt en wil je wél relaxen in je mooi aangelegde tuin? Dan is een zwemspa een goed idee. Dat is uiteindelijk goedkoper dan een eigen zwembad. Vaak niet in zijn aankoopprijs. Een zwembad is namelijk uitgerust met heel wat technologische snufjes. Het is goedkoper dankzij zijn kleinere afmetingen en zijn beperkt water- en energiegebruik. Om je water helder en hygiënisch te houden heb je ook minder producten nodig.

Een zwemspa is geschikt voor elke zwemmer

De meeste zwemspa’s beschikken over meerdere standen. De krachtigste stand gebruiken zelfs geoefende zwemmers maar sporadisch. Die hebben alle moeite om stroomopwaarts te zwemmen. Lagere niveaus gebruiken minder energie. Zelfs voor kinderen kun je de kracht van de tegenstroom aanpassen.

Bekomen van de geleverde inspanningen

Wil je bekomen van de geleverde inspanningen of gewoon relaxen? Daar moet je niet eens voor uit je zwemspa! Wil je tijdens het zwemmen op adem komen? Dat doe je toch gewoon op de rand van je spa? Heb je genoeg gezwommen? Dan schakel je eenvoudig de tegenstroom uit en geniet je volop van het heerlijk warme water. Vele zwemspa’s beschikken zelfs over een afzonderlijk relaxgedeelte. En wat denk je van leuke accessoires zoals een minibar en een heuse audio-installatie? Zelfs een zalige aromatherapie is mogelijk in je eigen zwemspa.

 

Die is ook nog eens makkelijk op temperatuur te houden dan een zwembad. Vraagt minder tijd om te plaatsen en zelfs geschikt voor het beoefenen van andere sporten zoals aquajogging. 

Een zwemspa kopen?

Dan steek je toch eerst je licht op bij Elite Wellness. Daar vind je ongetwijfeld de grootste keuze zwemspa’s met de beste prijs-kwaliteitverhouding.