Linkzoeker
Image default
Dienstverlening

Wanneer schakel je een objectbeveiliger in?

Om diefstal en vernieling van bepaalde objecten te voorkomen, kan je iemand inhuren om dit in de gaten te houden. Object beveiliging vindt plaats in panden en woningen, maar ook bijvoorbeeld op bedrijven- en industrieterreinen. Het takenpakket van de beveiliger die in dienst genomen wordt is heel divers. Zo kan hij of zij receptiediensten verzorgen, rondes uitvoeren en goederen controleren die binnenkomen. Wat ook tot het takenpakket kan horen is het aanmaken van bezoekerspassen en het lopen van brand- en sluitroutes. Veel werkzaamheden van een objectbeveiliger verschillen van die van een gewone beveiliger.

Veilig omgeving creëren

Er zijn veel verschillende locaties waar jij kan gaan werken als objectbeveiliger. Zo kan je onder andere terecht bij universiteiten, ziekenhuizen, kantoorpanden en datacentra. Als je werkzaam bent als beveiliger staat niet alleen de beveiliging van een specifiek object centraal, ook de bezoekers en medewerkers dienen beveiligd te worden. Het is belangrijk dat iedereen die werkzaam is op de locatie, maar ook alle bezoekers zich veilig voelen. Tevens kan het object dat beveiligd moet worden van alles zijn, bijvoorbeeld een beeld, schilderij, sieraden of andere goederen met een hoge waarde.

Brand- en sluitroutes

Zoals eerder genoemd kan het lopen van brand- en sluitroutes tot de taken van een beveiliger horen. Op het moment dat iedereen het pand heeft verlaten, wordt er gecontroleerd of elke deur en elk raam is gesloten. Ook wordt er gekeken of er eventuele brandgevaarlijke situaties zijn. Lichten worden uitgedaan en deuren en ramen worden gesloten. Aangezien een objectbeveiliger de persoon is die het pand als laatste verlaat, zet hij of zij alle alarmen aan.

Controlerondes door de objectbeveiliger

Gedurende de hele dag worden er controles uitgevoerd door de beveiliger. Er worden op meerdere moment op een dag controlerondes uitgevoerd rondom het object. Op deze manier kunnen onveilige situaties voorkomen worden en wordt het snel opgemerkt als een situatie die zich voordoet niet veilig is. Daarnaast komt de objectbeveiliger in actie op het moment dat een alarm afgaat. Dit is vaak niet voor niets en kan een gevaarlijke situatie zijn. De beveiliger gaat op het alarm af en voert controles uit.