Linkzoeker
Auto’s en Motoren

Wat is autotuning?

Auto-tuning kan worden omschreven als de opzettelijke wijziging van het ene voertuig om de prestaties ervan te verbeteren. Auto-tuning kan ook verwijzen naar de pogingen om een auto aan te passen door versleten onderdelen te vervangen of de algemene uitvoering van de auto te verbeteren door een soort esthetische verandering. Auto-tuning kan veel verschillende business effecten hebben op een efficiëntie en betrouwbaarheid van voertuigen, zowel als gevolg van esthetische wijzigingen als als gevolg van mechanische wijzigingen. Met andere woorden, een autotuning kan uw auto’s eruit verbeteren of het kan de prestaties van uw auto verbeteren.

  

Auto tuning kan verwijzen naar elk aantal verschillende wijzigingen die aan een voertuig kunnen worden aangebracht. Common Car Tuning Changes omvat dingen zoals het veranderen van de olie, opschorting, banden, remmen, transmissies enzovoort. Over het algemeen zijn dit mechanische wijzigingen, maar ook kunt u ook esthetische veranderingen maken. Sommige van de meest voorkomende wijzigingen zijn dingen zoals het vervangen van slechte of versleten onderdelen, het verbeteren van de prestaties van de motor en het verbeteren van de brandstofefficiëntie. Meestal wordt autotuning gebruikt om de prestaties van het voertuig te verbeteren, maar soms zijn er ook onbedoelde wijzigingen die kunnen worden aangebracht om een auto er beter uit te laten of zelfs om het beter te laten presteren.

 

Een van de meer populaire typen autotuning is prestatietuning. Dit gebeurt voornamelijk door auto-enthousiastelingen die deelnemen aan verschillende auto-rally’s en wedstrijden. Het uitvoeren van motorafstemming is een belangrijke activiteit voor alle rally-stuurprogramma’s omdat het absoluut noodzakelijk is dat elke rally-auto te allen tijde zo efficiënt mogelijk is.

Motorafstemming omvat alles van de manier waarop de motor presteert tot hoe het ruikt en klinkt.

 

Een van de meest voorkomende wijzigingen die kunnen worden uitgevoerd bij het uitvoeren van autotuning is om de vermogenswinsten van de motor te vergroten. Dit wordt meestal bereikt door inefficiënte onderdelen te vervangen zoals versleten vloeistoffen of verbrande verbrandingskamers met nieuwe. Wanneer er stroomwinsten worden gemaakt, is de efficiëntie van de motor verbeterd voor meer vermogen en dus, meer krachtwinsten.

 

Een ander voorbeeld van autotuning omvat het afstemmen van fase. Er zijn twee soorten fase-tuners; De conventionele tuner begint met een aandelenmotor en verhoogt de vermogenswinsten gedurende een aangewezen periode. Ondertussen gebruikt de variabele tuner computersoftware om de hoeveelheid vermogenswinsten in de fase van de rally aan te passen. De meest voorkomende stadia zijn de lage oliedrukfase, medium fase en een hoge fase.

 

Auto-tuning is een lang gevestigde sport die dateert uit de oude tijden. Tegenwoordig kun je nog steeds veel autotuners vinden die hun vaartuig in dezelfde locaties oefenen, omdat ze een eeuw geleden deden. Je kunt vaak klassieke auto’s vinden die volledig zijn gerestaureerd naar hun oorspronkelijke grandeur. Natuurlijk kunt u altijd een raceauto kopen voor uw eigen persoonlijk gebruik. Het maakt niet uit wat voor soort auto-afstemming geeft, of het nu gaat om het mechanisch of de esthetiek, er is een tuner die eraan kan geven.

Klik hier: slimbusiness.nl