Linkzoeker
Bedrijven

Klantvriendelijk telefoneren

Bijna iedereen pleegt dagelijks een telefoontje. Echter zit er een behoorlijk verschil in zakelijk en privé telefoneren. Bovendien wil dat niet zeggen dat we ook goed kunnen telefoneren als het we het vaak doen. Toch is het wel belangrijk dat er binnen een bedrijf goed getelefoneerd kan worden. Want vaak is degene die de telefoon opneemt het visitekaartje van het gehele bedrijf. En wanneer de eerste indruk slecht is, is het lastig om deze weer goed te krijgen. Met de volgende tips kan je in ieder geval een eind komen.

Onthoud de naam van de persoon die belt. Als je niet goed bent in namen, schrijf deze dan meteen op wanneer degene zijn of haar naam noemt. Wanneer je later in het gesprek de naam van je gesprekspartner noemt toont dat interesse en betrokkenheid. Bovendien geeft het een weinig professionele indruk als je aan het eind van het gesprek de naam nogmaals moet vragen.

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je glimlacht tijdens het telefoneren heeft dit vaak een positief effect op het gesprek. Je stem gaat namelijk iets omhoog en dat klinkt vaak wat aangenamer. Ook straal je hiermee meer enthousiasme uit. Daarnaast is het van belang om niet te snel te praten. Ook het laten uitpraten van je gesprekspartner is een belangrijk punt.

Ook van belang is het snel opnemen van de telefoon. Het is bewezen dat bellers geïrriteerd raken naarmate ze langer moeten wachten. Dit gebeurt al als de telefoon meer dan drie keer overgaat. Wanneer je de telefoon opneemt zeg dan niet meteen je naam maar begin met ‘goedemorgen‘ of ‘goedemiddag’.

Wanneer je deze tips aanhoudt en goed uitvoert kan je al een degelijk gesprek voeren. Wanneer dit bij je bedrijf een probleem is, kun je ervoor kiezen om een telefoniste op afstand in te schakelen. Vele bedrijven, waaronder zoanders.nl, bieden deze diensten aan. Het werkt tijdbesparend en bovendien ben je er zeker van dat de telefoon altijd goed en netjes wordt aangenomen.

Meer info : klik hier