Linkzoeker
Aanbiedingen

Het kopen van biervaten online

Bier tijdens een evenement

Een evenement op de planning, of organiseer jezelf een feestje, dan moet er natuurlijk van alles geregeld worden hierbij moet je aan van alles denken waaronder natuurlijk muziek en hapjes en drankjes. Hierbij horen natuurlijk frisdranken maar ook alcoholische dranken. Je kan alles apart kopen bij een supermarkt als het klein gehouden wordt, maar bij grote feesten of festivals wordt dit vaak uitgegeven aan bedrijven en horeca bedrijven. Biervaten kopen kan je in een supermarkt doen al zijn dit vaak een kleine variant van een biertap. Biervaten kopen kan ook online gekocht worden, of je gaat naar een horeca groothandel ook hier kun je biervaten kopen naast kopen kun je ze natuurlijk ook huren. Een biervat is eigenlijk alleen de verpakking van waar het bier in wordt opgeslagen. Een vat kan van verschillende materialen gemaakt zijn zo kan het van hout, kunststof of metaal gemaakt zijn. Niet alleen bier wordt opgeslagen in vaten, ook wijn wordt in bijvoorbeeld eikenhouten wijnvaten opgeslagen zodat het kan gisten. Meestal wordt een wijn een aantal jaren hierin opgeslagen voor het ook daadwerkelijk in de winkels te verkrijgen is, op de etiketten van wijnflessen staat ook altijd uit welk jaar de wijn komt. Maar naast vloeistoffen als bier en wijn worden ook levensmiddelen hierin opgeslagen zoals zuurkool. Een vat die van hout gemaakt is bestaat uit duigen deze duigen worden bijeen gehouden door stalen hoepels.

Hoe werden vroeger biervaten gebruikt?

Vroeger werden de vaten veel gebruikt, dit komt omdat ze niet veel ruimte in hoeven te nemen en makkelijk te verplaatsen zijn omdat je er mee kan rollen. Rond de derde eeuw werden de vaten ook gebruikt in Europa. Een ander woord voor een biervat is ook wel een fust.

In Nederland zijn veel verschillende biermerken verkrijgbaar, maar ook heeft Nederland verschillende bierbrouwerijen. Bier kan doodvallen dit kun je zien door dat de schuimlaag op het bier dan verdwijnt dit wordt vaak voorkomen door dat mensen dan het bier een paar keer gaan overgieten in een andere beker en dan weer terug hierdoor komt het bier weer tot leven. Als er veel hop in het bier zit dan kan dit de schuimlaag verstoren en dus het bier dood laten vallen. Biervaten kopen kan in Nederland vanaf 18 jarige leeftijd. Hiervoor kan geen alcoholische drank worden gekocht door minderjarigen als er wordt getwijfeld bij de kassa of je wel 18 jaar bent dan kan er om de id-kaart gevraagd worden.

Meer info : klik hier