Linkzoeker
Bedrijven

LED lamp: Lumen naar watt omrekenen

Led verlichting heeft de toekomst!

Het klimaat veranderd, met alle gevolgen van dien. Tijd om er wat aan te doen met hele kleine stapjes. Zuinig verlichting is een goed voorbeeld; neem led verlichting. Er geen energie verloren bij het verhitten van de gloeidraad, waardoor deze vorm van verlichting tot wel 90% zuiniger is dan een gloeilamp. Led verlichting gaat ook 35 tot 50 maal langer mee dan de ouderwetse gloeilamp. U heeft weliswaar iets hogere aanschafkosten, maar deze investering verdient u meestal binnen een jaar terug. In dit artikel gaan we kijken naar de soorten led verlichting en hoe u led verlichting kan omrekenen naar watt. Want led verlichting heeft de toekomst!

Led verlichting

  • Led verlichting is te krijgen in allerlei soorten. Het gaat van kaarslicht tot daglicht. De lichtbundels van led lampen kunnen alle kanten op richten. Dat maakt dat u led verlichting overal kan toepassen.
  • Er is ook RGB verlichting. RGB staat voor Rood Groen en Blauw. Deze drie kleuren zitten samen in de behuizing van de led lamp. Branden de drie de kleuren op volle sterkte en de overlappen ze elkaar, dan ontstaat er wit licht. Is er gedeeltelijke overlap of branden ze minder fel, ontstaat er andere kleuren. Let wel: RGB verlichting is wat blauwachtig, waardoor het niet geschikt is als u een warmere kleur wit wilt.
  • Een andere keuze is de wifi led lamp. De lamp kunt u op afstand bedienen, via een app op uw smartphone of tablet. Dit gaat via de wifi. De lamp is ook te bedienen met een afstandsbediening.
  • Dan is er ook nog de ledstrip op batterij. Deze ledstrip is een flexibele kunststof lichtstrip met kleine led lampjes erop. Deze lichtstrip is voor indirect licht, bijvoorbeeld achter de spiegel. Ze werken op een batterij/accu, waardoor ze overal zijn te gebruiken zonder zichtbare draden.

Led lamp naar watt omrekenen

Led lamp naar watt omrekenen? Voor een globale inschatting kunt u de hoeveelheid watt met 100 vermenigvuldigen. Led verlichting heeft de toekomst! De toepassingen zijn eindeloos en het is goed voor het milieu en uw portemonnee. Er zijn dus vele redenen om vandaag nog over te stappen.

Meer info : klik hier