Linkzoeker
Bedrijven

Voordelen van het alarmsysteem

Kopen, activeren, deactiveren, maandelijkse kosten betalen en omgaan met valse alarmen zijn allemaal dingen waar u op moet letten bij het kopen van een alarmsysteem. Maar de vraag is: is het de moeite waard als u overweegt een alarmsysteem te gebruiken om waardevolle spullen en dierbaren in huis te beschermen? Het doel is natuurlijk om te voorkomen dat dieven binnenkomen. Dat is misschien wel het grootste voordeel. Het alarmsysteem heeft echter verschillende voordelen.  Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je bedrijf te beveiligen. Een inbraak of overval is niet volledig te voorkomen, maar met een goed beveiligingssysteem daalt het inbraakrisico met 92 procent.

1. Preventieve werking

Het alarmsysteem heeft een grote preventieve werking. Net zoals dieven niet willen inbreken in een huis waar een grote politiehond woont, zullen de dieven, als er op een bepaalde plaats een alarmsysteem is, ook niet inbreken. Zorg er daarom altijd voor dat het goed zichtbaar is vanaf de buitenkant van het huis of gebouw en gebruik een hoogwaardig alarmsysteem om het gebouw correct te beveiligen. Op deze manier jaag je de dieven snel weg zodat ze graag elders hun geluk beproeven.

2. Reactie-effect

Daarnaast is er natuurlijk een duidelijk reactie-effect: zodra de antidiefstal binnenkomt, zal het alarmsysteem (als alles goed gaat) een alarm detecteren en verzenden of een stil alarm activeren. Als gevolg hiervan wordt direct actie ondernomen en wordt gehoopt dat de dief alsnog kan worden verdreven of gearresteerd.

3. Verlaag verzekeringspremies

Als er een goed beveiligingssysteem is opgezet, geven sommige verzekeringsmaatschappijen ook kortingen op de verzekeringspremies van een woningverzekering. Dit is tot op zekere hoogte logisch, want door de aanwezigheid van het alarmsysteem wordt de kans op inbraak verkleind.

4. Versterk het gevoel van veiligheid

Wat niet direct met geld kan worden uitgedrukt, is een groter gevoel van veiligheid. Als u op een afgelegen plek woont of het risico op diefstal in uw huis groter is dan gemiddeld, kunt u zich thuis onzeker voelen als u ’s avonds laat en in het donker bent. Met alarmen van beveiligingsbedrijven voelt u zich weer veilig omdat u weet dat als er iemand inbreekt, het alarmsysteem u zal beschermen.

 

https://www.vs-beveiliging.nl/alarmsystemen/