Linkzoeker
Dienstverlening

Een cloud werkplek; flexibel, schaalbaar en op maat

Als modern bedrijf kunt u bijna niet meer om het principe van een cloud werkplek heen. Een werkplek in de cloud maakt dat u en uw werknemers altijd en overal kunnen werken. Bedrijven als Cloudiction bieden naast de cloud werkplekken ook een Managed Service Provider aan, waardoor de flexibiliteit, schaalbaarheid en maatwerk geoptimaliseerd kunnen worden.

Flexibel werken door de cloud werkplek

Na een uur op de trein te hebben gewerkt op de laptop kan uw werknemer bij aankomst op kantoor direct verder werken achter zijn of haar werkcomputer. Alle gegevens en documenten zijn in de cloud gesynchroniseerd, waardoor de naaste collega tijdens een bespreking op locatie altijd bij alle documenten kan komen om de klant van de laatste updates te voorzien.

Samenwerken in de cloud

Door de directe synchronisatie is samenwerken aan hetzelfde document op hetzelfde moment makkelijk en eenvoudig en gaat er nooit meer informatie verloren. Terwijl werknemer A de titel van het document aanpast, kan werknemer B op zijn hotelkamer in het buitenland op hetzelfde moment de laatste updates van het werkbezoek toevoegen. Dit allemaal zonder dat de aanpassing van de eerste werknemer verloren gaat.

Voor seizoensgebonden werk

Als er in uw sector grote verschillen zijn in drukte is de kans groot dat u regelmatig werkt met seizoenskrachten die tijdens de pieken zorgen dat al uw klanten geholpen kunnen worden. Nieuwe of tijdelijke krachten kunnen snel en eenvoudig van een eigen online werkomgeving worden voorzien via de cloud werkplek. Bij het einde van het tijdelijke contract kan vervolgens eenvoudig de toegang tot de werkplek weer ontzegt worden, waarbij u niet te maken krijgt met het achterblijven van gevoelige informatie op laptops van ex-werknemers.

Maak gebruik van een oplossing op maat

Door de flexibiliteit en schaalbaarheid is het eenvoudig om voor elke situatie en elk bedrijf met een oplossing op maat te komen. Bedrijven als Cloudiction zijn gespecialiseerd in het voorzien van dergelijke oplossingen en kunnen bijvoorbeeld snel uw in eigen beheer ontwikkelde bedrijfssoftware overzetten in de online werkomgeving. Daarnaast kunt u ook als kleiner bedrijf gebruik maken van de specialistische kennis door middel van de Managed Service Provider. De Managed Service Provider neemt namelijk na installatie van de cloud werkplek ook het beheer en onderhoud van u over.