Linkzoeker
Dienstverlening

Voorkom ESD op de werkvloer met een ESD tafel

Met een ESD tafel voorkomt u ESD, Electro Static Discharge. Bij het werken met elektronica met open verbindingen is dit belangrijk. Anders kunnen uw producten (ongemerkt) beschadigd worden en uiteraard wilt u dit voorkomen. Naast een ESD tafel heeft u ook een ESD veilige werkomgeving nodig. Het inrichten van een ESD veilige werkplaats kan behoorlijk wat voeten in aarde hebben. Zo moet u niet alleen letten op de tafel, maar ook op de stoelen, de kleding, het schoeisel en de vloer. Later in het proces dienen ook het verpakkingsmateriaal, de opslag en het transport ESD veilig te zijn. Om dit allemaal in goede banen te leiden en te zorgen voor een correcte ESD veilige omgeving, is het raadzaam om deskundige hulp in te schakelen.

 

40 jaar ervaring met technische werkplaatsinrichting

Een bedrijf dat al 40 jaar ervaring heeft met werkplaatsinrichting is elQuip. Dit bedrijf heeft dan ook de nodige expertise in huis om u van een advies op maat te voorzien. Omdat er zoveel verschillende factoren belangrijk zijn bij het creëren van een ESD veilige werkplaats, kan het handig zijn om bijvoorbeeld uw werkplaats te tekenen. Op de website van elQuip is hiervoor een speciale mogelijkheid. Hierdoor kunnen de adviseurs met u meedenken over de correcte inrichting. Voor een advies op maat kunt u ook langsgaan in de showroom in Maarheeze.

 

De beste in hoogte verstelbare werktafel op de markt

In de showroom vindt u onder andere de ESD tafels van het eigen merk Flexiline en het Duitse merk Erfi. De ESD tafels van Flexiline zijn uniek door de werkbladen die worden gebruikt. Doordat deze op 10 verschillende plaatsen geaard is in plaats van 1 plaats, is de kans op schade van uw elektronica veel kleiner. Daarnaast kunnen de tafels worden uitgevoerd als een in hoogte verstelbare werktafel. Met een elektrische in hoogte verstelbare werktafel kan een ergonomische werkhouding worden aangenomen, die de fysieke gezondheid bevordert. Neemt u dus zeker een kijkje bij de producten van Flexiline voor de ESD tafels die ook als een in hoogte verstelbare werktafel kunnen worden uitgevoerd.