Linkzoeker
Image default
Gezondheid

Heb je last van paniekaanvallen? Stop ze met deze tips.

Paniekaanvallen zijn geen medisch noodgeval, hoewel ze er vaak wel een voelen. Ze vereisen echter een adequate behandeling en veranderingen in levensstijl. Volg deze tips om een ​​paniekaanval te stoppen voordat het echt erg wordt.

1. Erken je angst
De eerste stap om controle over je lichaam en gevoelens te krijgen, is je angst te erkennen. Accepteer het in plaats van het te negeren.

Laten we zeggen dat je je klaarmaakt om een ​​toespraak te houden. Je begint te zweten, je hart bonst en alles draait om je heen. Deze gevoelens van angst en bezorgdheid zijn tot op zekere hoogte volkomen normaal.

Erken uw angst, zodat u de aanval voorspelt en de nodige stappen onderneemt om uw symptomen te verlichten.

2. Beperk je focus
Een eenvoudige techniek om paniekaanvallen te stoppen, is door je aandacht op een bepaald object te richten. Het kan van alles zijn – een muur, een lamp, een glas, enzovoort.

Kies een object in de buurt en focus erop. Let op de kleur, patronen, grootte, vorm en andere kenmerken. Dit zal je gedachten afleiden van waar je je zorgen over maakt en helpt om een ​​bewuste staat op te wekken.

3. Oefen middenrifademhaling
Je hebt waarschijnlijk gehoord dat langzaam en diep ademhalen angst en angst kan helpen verlichten. Deze techniek, ook bekend als diafragmatische ademhaling, kan ook de ernst en intensiteit van paniekaanvallen verminderen.

Als je bang of nerveus bent, wordt je ademhaling versneld. Dit kan uw symptomen verergeren en paniekgevoelens vergroten.

Gebruik je middenrif om langzaam in te ademen. Plaats uw hand op de buik om ervoor te zorgen dat deze omhoog en naar buiten wordt geduwd. Trek je buik samen als je uitademt en zet hem uit als je inademt.

Focus op het ademhalingsproces. Observeer hoe je buik uitzet en samentrekt bij elke ademhaling die je neemt. Sluit je ogen en ontspan je lichaam.

Oefen deze oefening een paar keer per dag, vooral vóór stressvolle gebeurtenissen die paniekaanvallen kunnen veroorzaken.

Leer meer over hoe je paniekaanvallen kunt stoppen in dit artikel van Nick de Waard. Lees hier alles over paniekaanvallen stoppen.

https://nickdewaard.nl/paniekaanvallen-stoppen/