Linkzoeker
Image default
Relatie

Goud verkopen bij een betrouwbare inkoper

Goud verkopen; hoe weet ik of ik echt goud is?

Goud verkopen is iets wat je niet dagelijks doet. Maar je wil wel graag de beste prijs ontvangen voor de sieraden die je te koop aanbiedt. Het is moeilijk om te weten wat de hoeveelheid goud die je eventueel wil goud verkopen waard is en waar je het beste naartoe kan gaan. Met dit artikel willen wij je een beetje op weg helpen zodat jij weet wat je in handen hebt. 

Hoe weet ik of mijn goud echt is?

Er zijn een aantal dingen die meespelen om de waarde van goud te bepalen, als eerste moet je erachter komen of het wel echt goud is. Zonder de juiste spullen is dit soms moeilijk vast te stellen maar er zijn een paar dingen die je in gedachte kan houden. Goud oxideert bijvoorbeeld niet, als je oxidatie op je sieraad vindt is de kans aannemelijk dat het niet van echt goud gemaakt is. Check ook even aan de binnenkant of er geen double” of “Amerikano” in gegraveerd staat. Dit is namelijk een label voor vergulde sieraden. Daarnaast is goud een heel zacht metaal wat makkelijk slijt. Heb je het betreffende sieraad vaak gedragen maar zitten er geen slijtsporen op? Dan kan die best eens nep zijn. 

In de meeste gevallen zijn gouden sieraden, net als zilver, voorzien van een merkje. Dit merkje geeft de goud verhouding aan in karaat wat van invloed is op de waarde. Er zijn vier verschillende karaat waardes die op jouw sieraad of gouden voorwerp kunnen staan. Dit kan worden aangegeven als de volgende vier nummers. Deze kunnen los, of in een soort stempeltje verwerkt zitten;

916 (22 karaat goud)

833 (20 karaat goud)
750 (18 karaat goud)
585 (14 karaat goud)

Staat er iets anders in? Goud uit het buitenland is vaak anders of helemaal niet gemerkt. Soms zien we op buitenlands goud ook waardes van 333 (8 karaat) en 900 (21,6 karaat). Of er staat simpel 14k, 18k, 20, of 22k op. 

Staat er iets anders in? Goud uit het buitenland is vaak anders of helemaal niet gemerkt. Soms zien we op buitenlands goud ook waardes van 333 (8 karaat) en 900 (21,6 karaat). Of er staat simpel 14k, 18k, 20, of 22k op. 

Goud verkopen doe je op gewicht. De gemiddelde keukenweegschaal kan in ieder geval globaal wegen hoeveel gram goud je hebt om te verkopen. Noteer vervolgens hoeveel gram goud van hoeveel karaat je hebt en je kan een schatting maken van wat jouw goud waard is, zo kun jij je goud verkopen aan de juwelier of Goudsmid. 

 

https://inkoop-goud-gouda.nl