Linkzoeker
Vakantie

Waarom je naar Spanje moet

Spanje is één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse toeristen. Ook in 2016 zullen er wel een heleboel neerstrijken op Spaans grondgebied. Niet zo gek, want een veelzijdig land als Spanje doet het gewoon goed bij toeristen. Het is er altijd lekker weer, de zee ligt binnen handbereik, het eten is er heerlijk en qua bezienswaardigheden is het aanbod ook erg groot. De grote reisaanbieders bieden veel vakanties naar Spanje aan, waaronder een lastminute naar Spanje. Genoeg keus dus.

Iedere streek in Spanje is uniek. Allemaal hebben ze hun eigen specialiteiten, klimaat en natuur. Ook tradities zijn vooral gebonden aan een bepaalde streek, dus verschillende culturen zal je genoeg tegen komen. Afhankelijk van de bestemming is iedere vakantie naar Spanje weer een andere ervaring. Het mooie van Spanje is ook dat het geschikt is voor mensen met een beperkt budget. Als je goed zoekt zal je prima accommodaties vinden voor weinig geld. Ook het boeken van een lastminute Spanje kan aanzienlijk schelen in de kosten. Met een paar vlieguurtjes zit je al op je bestemming.

Populaire bestemmingen in Spanje zijn natuurlijk de grote steden Madrid en Barcelona. Deze worden eigenlijk heel het jaar door goed bezocht. De Costa Brava is wel een wat meer seizoensgebonden bestemming. Jongeren vieren hier vaak de vakantie, vanwege het strand, het nachtleven en de betaalbare appartementen. Verder zijn natuurlijk de Spaanse eilanden erg populair. De Balearen, met Mallorca en Ibiza als bekendste eilanden, zijn perfecte zonvakantiebestemmingen. Naast het lekkere weer kun je hier ook genieten van een rijke natuur. De andere Spaanse eilandgroep, de Canarische eilanden, is ook nog altijd in trek bij toeristen. Tenerife en Gran Canaria zijn populaire eiland. Zuid-Spanje, met steden als Valencia, Sevilla en Malaga, is perfect om te overwinteren. In de winter zit je er daar met een gemiddelde temperatuur van 17 graden nog warmpjes bij.

Meer info : klik hier