Linkzoeker
Image default
Verbouwen

De geschiedenis van rolsteigers

Rolsteigers, ook wel mobiele steigers genoemd, hebben de bouwsector in de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Hun introductie in de jaren 60 en 70 zorgde voor een revolutie in de manier waarop werkzaamheden werden uitgevoerd, met name op het gebied van veiligheid en efficiëntie. In dit artikel bespreken we de geschiedenis van rolsteigers, hoe ze zijn geëvolueerd sinds hun introductie en de invloed die ze hebben gehad op de bouwsector. Ook geven we tips voor het kopen van een rolsteiger en bespreken we de verbeteringen op het gebied van veiligheid die deze mobiele steigers hebben gebracht.

De introductie van de rolsteiger in de jaren 60 en 70

In de jaren 60 en 70 zocht de bouwsector naar manieren om bouwprojecten efficiënter en veiliger uit te voeren. Rolsteigers werden geïntroduceerd als een veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken alternatief voor traditionele steigers. Deze mobiele steigers waren uitgerust met zwenkwielen, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen waren en snel konden worden aangepast aan de behoeften van de werknemers.

De eerste generatie rolsteigers bestond uit stalen buizen en koppelingen, vergelijkbaar met traditionele steigers. Door de jaren heen zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd, zoals het gebruik van lichtgewicht aluminium en de introductie van modulaire systemen. Deze veranderingen maakten rolsteigers nog gebruiksvriendelijker en efficiënter voor bouwprojecten.

Een rolsteiger kopen

Bij het kopen van een rolsteiger zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke afmetingen u nodig heeft. Rolsteigers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, breedtes en lengtes, afhankelijk van de werkzaamheden die u wilt uitvoeren. Ook kunnen ze goed duur zijn. Daarom kan je altijd een goedkope rolsteiger kopen.

De invloed van de rolsteiger op de bouw

De introductie van rolsteigers heeft een aanzienlijke impact gehad op de bouwsector. Ten eerste heeft het gebruik van rolsteigers geleid tot een toename van de efficiëntie op de bouwplaats. Doordat ze eenvoudig te verplaatsen en aan te passen zijn, kunnen bouwteams sneller werken en zijn er minder onderbrekingen in het werkproces. Dit resulteert in kortere bouwtijden en lagere kosten voor bouwprojecten.