Linkzoeker
Woning en Tuin

Laat voegwerk uithakken door dit vakkundige bedrijf

Voor alle gebouwen geldt dat het verstandig is om de gevel eens in de zoveel tijd te laten renoveren door het voegwerk te laten uithakken en vervangen. Aantasting door water, mossen en alg zorgt namelijk voor een afname van de stabiliteit van de muur en geeft het gebouw bovendien een onaantrekkelijke uitstraling. Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken, gevestigd in Volkel (Noord-Brabant) is gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen en zal ervoor zorgen dat jij weer jarenlang kunt genieten van een aantrekkelijke gevel. Meer weten? Lees dan gauw verder!

Wat kan je verwachten?

Het renoveren van een gevel is niet een klusje dat iedereen zomaar kan klaren. Daarom is het altijd verstandig om hiervoor een professional in te huren, zoals Van den Bogaart. Dit bedrijf gaat als volgt te werk:

  1. Voordat begonnen kan worden aan het vernieuwen van het voegwerk, gaan de experts eerst aan de slag met het oude voegwerk uithakken. Hiervoor wordt een machine gebruikt die het materiaal in de voegen met een soort hakbeweging tot gruis vermaalt.
  2. Vervolgens worden de resten van de oude voegen door middel van sandwashing of met een hogedrukspuit verwijderd. Als dit niet zorgvuldig wordt gedaan, zal het nieuwe voegwerk niet goed hechten, wat in de toekomst tot problemen kan leiden.
  3. De laatste stap is het aanbrengen van het nieuwe voegwerk.

Gevel impregneren

Zodra de werkers uit Volkel (Noord-Brabant) klaar zijn met het voegwerk uithakken, verwijderen en vervangen, is er nog één mogelijke stap: gevelimpregnering. Hoewel dit een optionele toevoeging is, zijn er maar weinig mensen die hier geen gebruik van maken. Gevelimpregnering verwijst naar het aanbrengen van een extra beschermlaag op de buitenmuur, waardoor deze nog beter beschermd is tegen water. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat mossen en alg geen schijn van kans hebben, maar kun je ook nog eens veel langer genieten van de kleur van de tegels en voegen van jouw muur. Ideaal, toch?

https://bogaartgevelrenovatie.nl/