Linkzoeker

Links zijn zo gevonden

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

describe your menu link here

Steigerhout beitsen

Link-zoeker

Op een gegeven moment in je leven zal het je zomaar gebeuren dat jij een meubel hebt dat gemaakt is van steigerhout. Of het nu een bank, kast of tafel is, steigerhout hoort buiten te staan. Je moet je natuurlijk wel goed voorbereiden op dat moment en precies daarvoor is dit artikel.

 

Allereerst, wat is steigerhout nou eigenlijk? Steigerhouten planken worden gemaakt van een vuren houtsoort, dus van het hout van een naaldboom. Kenmerkend voor dit soort jout is dat het lange vezels heeft en het daardoor ook heel flexibel is. Bovendien is het geschikt voor meubels die buiten staan, omdat er geen harde scherpe splinters in zitten en omdat het redelijk goed water afstoot.

 

Als dan eindelijk het moment is aangebroken dat jij een steigerhouten meubel in je bezit krijgt, dan is het natuurlijk de kunst om dit meubel zo lang mogelijk goed te houden. Ons weer in Nederland is nogal wispelturig en levert vreemde vochtigheidspercentages en temperaturen op. Dat steigerhout moet worden beschermd tegen weer en wind. Hoe doe je dat dan? Door het steigerhout beitsen!

 

Voor het beitsen van steigerhout, is matte beits de meest praktische, duurzame en makkelijke optie. Dat komt doordat matte beits niet afbladdert en het ook heel vochtregulerend is. Steigerhout heeft een ruwe en open oppervlakte en moet dus goed beschermd worden met beits. Steigerhout kan je beitsen in een transparante matte beits of in een dekkende matte beits. Als je de kleur van het hout niet zo mooi vindt, dan ga je natuurlijk voor de dekkende beits. Wanneer je heel trots bent op het hout van je meubel, dan wil je dat aan iedereen laten zien. Dat doe je met transparante beits.

 

Ben je er al van overtuigd dat je je steigerhouten meubel moet beitsen? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Moose Färg, daar hebben ze een breed assortiment aan soorten beits.

Meer info : klik hier

Archieven

>