Linkzoeker
Woning en Tuin

Wonen en een huis zoeken in Utrecht: tips van de makelaar

Je hebt je oog laten vallen op Utrecht als stad om in te wonen, een prima keuze. Dat heeft echter één nadeel: je wil waarschijnlijk niet anders meer. 

Stad Utrecht: één groot dorp

Utrecht is een echte stad, in de zin van aantal inwoners, bereikbaarheid met de auto en drukte. Mensen die al langer in de Domstad wonen zeggen echter allemaal hetzelfde: Utreg is een groot dorp, Amsterdam is een stad. Die uitspraak bevat veel waarheid: het centrum is eigenlijk best compact. Te voet of op de fiets ben je er redelijk snel doorheen, tenzij je bezwijkt voor het geweldige winkelaanbod of strandt op één van de vele, gezellige terrassen aan de Oudegracht. Daarbuiten is Utrecht als veel andere steden: weliswaar stads maar veel minder druk. 

Veel groen

Voor een grote stad heeft Utrecht veel groen, ook aan de rand van het centrum. Wandel maar eens langs de singels en kijk uit over het water, met z’n rondvaartboten, waterfietsen en sloepjes. Onderweg kom je allerlei parken tegen, perfect voor een gezellige picknick. Je zit hier ook goed als je houdt van historie, mooie gebouwen, cultuur en sport. Op al die gebieden heeft de Domstad namelijk een enorm aanbod. Utrecht is ook een hippe stad, met veel jonge inwoners. Dat komt uiteraard door het grote aantal studenten. 

Woonruimte in Utrecht zoeken Maar goed: je gaat dus op zoek naar woonruimte. Wat we je meteen willen meegeven: Utrecht groeit het snelst van alle grote steden in Nederland. Dat klinkt heel positief: het is dus een populaire plek om te wonen. Dat betekent helaas echter ook veel concurrentie voor jou. Maar niet getreurd: je gaat jouw droomhuis vast vinden! Natuurlijk kan je veel zelf doen: huizensites bezoeken, oriënteren op aanbod en zelf in een aantal wijken gaan kijken om sfeer te proeven. Nadeel van een grote stad is echter dat er een enorm aanbod aan huizen is. Tevens is het tempo waarin sommige huizen worden verkocht hoog!

Daarom is het verstandig eens bij een makelaar uit Utrecht binnen te stappen, zeker als je Utrecht niet heel goed kent. Hij kent de markt, hij kent de verschillende wijken en kan jouw woonwensen inventariseren. Door een goed gesprek weet hij wat jij belangrijk vindt, en een onderscheid maken in eisen en wensen. Een snelle berekening maakt ook duidelijk welke prijsklasse voor jou haalbaar is. Dat betekent dat je nog gerichter kan zoeken. Eventueel geef je hem een zoekopdracht. Dat heeft voor jou het voordeel dat hij ’t direct laat weten als hij een huis in de verkoop krijgt dat aan jouw eisen en wensen voldoet. Daarmee ben je eerder op de hoogte dan veel andere geïnteresseerden en kan je waarschijnlijk op korte termijn een afspraak maken voor een bezichtiging. Valt het huis in de smaak? Is dit het huis dat je zo graag wil? Ons advies is dan: niet overhaast beslissen, maar ook niet te lang wachten met een eerste bod.

Meer info : klik hier