Linkzoeker
Zakelijk

Manieren op je medewerkers tevreden te houden

Als je bedrijfseigenaar bent met medewerkers in dienst is het natuurlijk belangrijk dat je deze medewerkers tevreden houdt. Tevreden werknemers leveren over het algemeen betere prestaties, wat dus weer direct goed is voor je bedrijf. Je medewerkers zullen niet tevreden blijven als je nooit iets voor ze doet. Het is dus belangrijk dat iemand in het bedrijf hier serieuze aandacht aan besteedt. Er zijn uiteraard meerdere manieren om je werknemers tevreden te houden. In dit artikel gaan we er een aantal bespreken die je vervolgens kan toepassen binnen je bedrijf.

Activiteiten

Uitjes of activiteiten met het bedrijf zijn een goede manier van teamvorming. Collega’s zullen elkaar beter leren kennen en ook in een informelere sfeer. Zulke uitjes geven medewerkers ook het gevoel dat er aan hen gedacht wordt. Denk bij zulke activiteiten bijvoorbeeld aan escape rooms, lasergamen of een rondvaart. Niet alleen de werknemers kunnen elkaar op zulke momenten beter leren kennen, jij als werkgever kan de werknemers ook in een informelere sfeer leren kennen. Ze zullen je daarna misschien niet meer alleen als werkgever zien, maar ook als contact.

Aandacht besteden

Zorg ervoor dat er af en toe aandacht wordt besteed aan de werknemers. Denk hierbij aan iemand die vraagt hoe het met ze gaat en of ze het werk nog leuk vinden. Of de sfeer op de werkvloer nog fijn is om in te werken en wat er misschien ontbreekt. Misschien zitten werknemers al tijden met wensen in hun hoofd die ze niet naar buiten durven te brengen. Denk hierbij aan een werkcomputer die veel te sloom is om comfortabel op te werken of een bureaustoel die bijna uit elkaar valt. Misschien durven ze het initiatief niet te nemen om dit te melden, maar wanneer er naar gevraagd wordt wel. Als een werknemer met eventuele klachten zit, kan hij deze ook uiteindelijk uitspreken. Op deze manier kunnen ze hun nare gevoel loslaten en zich weer tevreden voelen.

Bedrijfskleding

Ongetwijfeld zie je op sommige plekken mensen met bedrijfskleding lopen. Feit is dat deze mensen vaak trots zijn op hun werk en daarom deze kleding graag dragen. Werknemers voelen zich betrokken bij het bedrijf wanneer zij in werkkleding lopen. Ook voelen zij zich meer onderdeel van het team, dus voor nieuwe werknemers is dit vooral erg fijn. Wanneer je aan de werknemers mooie bedrijfskleding schenkt, kunnen ze dit erg positief opvatten. Bedrukte jassen vallen ook erg goed in de smaak, zo kunnen zij deze op de heen- en terugweg van werk dragen en zo krijgt je bedrijf ook nog promotie.