Linkzoeker
Auto’s en Motoren

De nieuwe Volvo V60

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar daar is hij dan: de nieuwe Volvo V60! Na de lancering van de eerste generatie heeft Volvo ons een tijd laten wachten op de vernieuwde én verbeterde versie. De nieuwe V60 heeft duidelijke grote stappen vooruitgang geboekt. Dat mag ook wel, want de auto was ook echt wel toe aan een update. Leuk zo’n tweede generatie, maar wat is er nu precies veranderd ten opzichte van de oude Volvo V60?

 

Ontwerp

Volvo heeft de voorkant van de V60 goed aangepakt. De nieuwe Volvo V60 heeft namelijk een nieuw neusje gekregen. De V60 heeft een bredere grille, andere koplampen en lijn werk gekregen. Hierdoor laat de nieuwe versie een diepe indruk achter op liefhebbers. Iets wat onveranderd blijft is het strakke, maar ook vooral elegante design. Het design van de V60 is een stuk nadrukkelijker dan zijn voorgangers.

 

Interieur

 De eerste generatie liet qua interieur wel wat steekjes losliggen. Zakelijk is het model een prima fit, maar om een stukje te rijden met het gezin of het vervoeren van volwassenen is wat lastiger. De ruimte in het model is vrij krap en wat extra beenruimte zou wel fijn zijn. Gelukkig is dit in de tweede generatie van de Volvo V60 aanzienlijk verbeterd. De nieuwe wagen is behoorlijk ruimer. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de eerste generatie. Handig voor verhuizen, medepassagiers, reizen en als je bewegelijke pubers hebt. Dit is toch echt waarom je al de nieuwste V60 wil hebben?!

 

Techniek

De eerste generatie Volvo V60 heeft in ongeveer 8 jaar heel wat verschillende motoren gekend. Voorheen alleen Diesel, toen diesel- en bezinemotoren en later zelfs een plug-in hybride. De nieuwe V60 bevat in eerste instantie twee benzine- en twee dieselmotoren. De nieuwe V60 heeft een 390 pk sterke T8 met AWD Twin Engine.