Linkzoeker
Auto’s en Motoren

Gericht op zoek naar een goede occasion met deze 5 tips

De markt voor tweedehands auto’s in Nederland wordt overspoeld met occasions uit Nederland en Duitsland. Hoe kies je een goede occasion uit zo’n enorm aanbod? Met deze 5 tips vind je de perfecte auto voor jouw behoeften bij een lokale autodealer in Etten-Leur. Wil je toch verder weg kijken? Overweeg dan om een automakelaar in te schakelen die in het hele land voor je op zoek gaat.

Tip 1: Check het kenteken

Via het RDW kun je tegenwoordig eenvoudig de basisgegevens van iedere willekeurige auto opvragen. Gebruik deze handige tool om een preselectie te maken van occasions bij autodealer bij je in de buurt van Etten-Leur. Check of de gegevens van het RDW kloppen met die van de autodealer die de auto te koop aanbiedt.

Tip 2: Controleer de auto van onder tot boven

Wanneer je langsgaat om een auto te bekijken controleer je de auto van onder tot boven. Letterlijk! Krassen in de lak, slijtplekken, roest, lekkages, loop alles na en laat je niet opjagen. Kijk of de deuren, de achterklep en de motorkap soepel open en dicht gaan.

Tip 3: Wat je checkt voordat je vertrekt

Voordat je wegrijdt voor een proefrit zijn er nog een aantal zaken om te checken. Voel bijvoorbeeld of de motor al warm is voordat je deze start. Een warme motor betekent dat de verkoper hem al warm heeft laten draaien en dat de motor waarschijnlijk opstartproblemen heeft wanneer deze koud is.

Tip 4: Testen, testen, testen!

Wanneer je de motor start, laat deze dan even stationair draaien. Dat moet zonder haperingen of onderbrekingen gaan. Geef daarna eens rustig gas terwijl de auto in zijn vrij staat. Klinkt het geronk van de motor onnatuurlijk hard? Dan zit er waarschijnlijk een gat in de uitlaat. En is de rook blauw? Dan is de kans groot dat de motor te veel olie verbruikt.

Zoek tijdens de proefrit een rustige weg op, trek een paar keer hard op en rem voluit. Een auto moet hier tegen kunnen en moet binnen een paar meter stilstaan. Controleer ook op vreemde geluiden zoals tikken, sissen of klikken.

Tip 5: Onderhandel voor de beste prijs

De prijs die een autodealer in Etten-Leur vraagt is bijna nooit de prijs die je kunt krijgen. Gezien de concurrentie wil een handelaar snel van zijn auto’s af en dat biedt onderhandelruimte. Heb je hier moeite mee? Of ben je op zoek naar een specifiek type zuinige gezinsauto? Schakel dan een automakelaar in. Deze expert zorgt ervoor dat je het meeste waar voor jouw geld krijgt.