Linkzoeker
Auto’s en Motoren

Hoe het beste uw caravan verkopen?

U gebruikt uw caravan niet meer of u bent toe aan een andere en wilt uw huidige caravan verkopen.

Hoe doet u dat? 

U kunt hem natuurlijk te koop zetten met een geschreven bordje achter het raampje, u kunt ook een advertentie plaatsen op het internet. Er zijn echt mogelijkheden genoeg voor u.

De waarde van de caravan bepalen

U wilt uw caravan verkopen maar heeft u enig idee van de waarde van uw caravan? Als u hem via internet wil gaan aanbieden of een te koop bordje gaat plaatsen is het wel belangrijk om een fatsoenlijke prijs te kunnen benoemen. Een goed onderhouden caravan levert uiteraard meer op dan een oudje die ook nog eens totaal niet onderhouden is.

Hoe komt u achter de waarde van uw caravan?

Er bestaan koerslijsten die de waarde voor u kunnen berekenen. U kunt een bedrijf inschakelen om een taxatie te laten doen. Hoe beter u hem heeft onderhouden hoe meer u ervoor zult gaan krijgen uiteraard. En wat ook belangrijk is voor de waardebepaling, zorg ervoor dat alles werkt!
U kunt ook zelf beslissen wat u er graag voor zou willen hebben, maar een caravan verkopen doe je niet elke dag dus de kans dat je hem te goedkoop of te duur aanbied is aanwezig.

Nuttige tips

Zorg ervoor dat u de onderhoudshistorie heeft van de caravan. Zorg ervoor dat u hem netjes schoonmaakt, een gewassen caravan oogt voor potentiële kopers natuurlijk veel aantrekkelijker dan een hele vieze. Als u hem via internet gaat aanbieden, zorg er dan voor dat u duidelijke foto’s maakt van de binnen en de buitenkant. Vermeld ook wel eerlijk als er gebreken zijn aan de caravan.

En dan toont iemand interesse

Als er een kijker komt kijken, zorg er voor dat u alle vragen kunt beantwoorden, zorg dat u bereikbaar bent voor eventuele vragen en zorg er dan wel voor dat alles ook werkt, voor zover dat mogelijk is. Zorg ervoor dat het schoon en opgeruimd is. U kunt er op deze manier voor zorgen dat uw caravan verkopen op een goede manier gaat en dat uw caravan niet een jaar te koop zal staan. 

Vanaf welke plek kun je hem te koop aanbieden?

Wellicht kunt u als u uw caravan verkopen wil hem wel ergens stallen bij mensen of een bedrijf die hem wel voor u willen verkopen. De vraag is dan alleen wat u voor percentage u aan hen moet gaan betalen en of u dat wel de moeite waard zult gaan vinden? U kunt hem ook neerzetten bij uw huis met een bordje erbij met de prijs en een telefoonnummer, niet al te klein geschreven wat mensen ook wel eens doen.

Al met al zijn er mogelijkheden voor u Denk goed na en oriënteer u goed op deze markt.