Linkzoeker
Auto’s en Motoren

Van een racespel tot aan de rijlessen

Je kijkt elke week naar het formule 1 café. Vervolgens kijk je ook naar de vrij trainingen, de kwalificatie en de race. Als je dan die auto’s ziet dan begint het te kriebelen. Je wilt ook graag autorijden. Maar de grote vraag is: waar begin je?

Van racespel tot karten

Als eerste is het al eens goed om een racespel te spelen. Je leert dan via een simulatie hoe een auto werkt en wat je er mee kunt. Natuurlijk leer je dan ook wat je er niet mee kunt. De volgende stap die je kunt zetten is het karten. Je kunt tegenwoordig op heel veel plekken karten. Door te karten leer je hoe een voertuig zoals een auto werkt. Een in standaard kart zit namelijk een gas- en een rempedaal. Door middel van deze twee pedalen kun je bepalen waar je naar toe wilt. Door dit te gebruiken in combinatie met het stuur kun je jouw koers bepalen. Hier leer je dan wat de grenzen zijn. Stuur je te ver in dan spin je namelijk. Stuur je te langzaam in dan haal je de bocht niet.

Rijlessen volgen in Maastricht

De volgende stap die je dan kunt is het volgen van rijlessen in Maastricht. Tijdens de rijlessen in Maastricht leer de verkeerregels en het juiste gebruik van de auto. Door deze lessen te volgen weet jij precies wat je moet doen als later in je eigen auto zit. Benin dus nu moet gamen en karten. Zo ben je op tijd klaar om te beginnen met rijlessen op je 17de.

https://cordewenerscholing.nl/