Linkzoeker
Bedrijven

Een eigen onderneming

Zodra je een eigen onderneming start zijn er veel punten die erbij komen kijken waar je van tevoren geen rekening mee hebt gehouden. Denk hierbij aan de uren van je personeel bijhouden. Indien je een werknemer in dienst neemt, zul je zijn of haar uren correct moeten bijhouden. Je kunt de uren optellen in Excel, de uren bijhouden op een blaadje of een speciaal programma downloaden om de gewerkte uren bij te kunnen houden. Als je het personeel zelf de uren bij laat houden wordt hier vaak mee gefraudeerd. Ze zijn niet eerlijk in de gewerkte uren en schrijven er soms een extra uur bij. Wanneer een persoon dit doet merk je het niet, maar als meerdere mensen dit doen kost je dit aan het einde van de maand een stuk meer dan normaal.

Beloon je personeel

Wanneer je tevreden bent met je personeel, zul je dit ook aan ze moeten laten merken. Dit zorgt ervoor dat je personeel meer respect voor je krijgt en minder snel dingen doen die niet de bedoeling zijn. Je hoeft niet meteen een salaris verhoging te geven tenzij het opeens heel goed gaat met je bedrijf. Het kunnen ook bonussen zijn van bijvoorbeeld € 100. Hierdoor merkt je personeel dat je ze waardeert en blij met ze bent. Een beloning kan ook in jouw voordeel werken, het kan er namelijk voor zorgen dat je personeel meer motivatie krijgt om nog harder te werken en hun best te doen.

 

Je personeel tevreden houden

Het is belangrijk dat je personeel tevreden blijft binnen je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ze serieus hun werk doen en ook hun best doen. Dit betekent niet dat je ze niet mag aanspreken op fouten die ze maken, maar geef ze ook een compliment wanneer ze het goed doen. Je kunt je personeel tevreden houden door middel van een goede relatie tussen jou en de werknemers. Dit kun je doen door niet te laten merken dat je vindt dat je boven ze staat. Houd de functie van het personeel spannend. Als ze steeds nieuwe uitdagingen krijgen voelen ze zich belangrijk. Zorg voor lol in het bedrijf, een altijd serieus bedrijf wordt niemand vrolijk van. Zorg dat er ook plek is om te lachen en een grapje.

https://keeping.nl/excel-urenregistratie