Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Een nieuw huis zonder te verhuizen

Bij programma’s zoals House Rules of het Block zie je het telkens weer gebeuren: huizen die onder handen worden genomen en er totaal anders uitzien aan het einde van de serie. Een nieuw huis krijgen door je huis compleet te verbouwen is misschien wat extreem maar het kan ook anders. Door de inrichting van je huis te veranderen kun je het gevoel krijgen dat je een nieuw huis hebt zonder dat je hoeft te verhuizen.

Inspiratie

Natuurlijk heb je inspiratie nodig voor het inrichten van je huis en die kun je natuurlijk online opdoen. Dingen die je mooi vindt kun je vastleggen in een moodboard. Dat moodboard kun je dan gebruiken bij het inrichten van je huis. Denk er hierbij aan dat je niet altijd hoeft te kiezen voor een dure optie. Er zijn veel manieren om te realiseren wat jij mooi vindt, zeker als een goede klusser bent.

Het is zeker handig om je te oriënteren op de indeling van je huis. Al helemaal wanneer je plekken in huis hebt die lastig zijn in te delen. Bij het online opdoen van inspiratie kom je misschien wel het ei van Columbus tegen waardoor zo’n “rothoek” een blikvanger in je huis wordt.

Bepaal een stijl

Eén van de belangrijkste dingen bij het inrichten van je huis is de stijl. Door je hele huis in één stijl in te richten creëer je eenheid.  Plus dat het makkelijker zoeken is naar meubels, decoraties enz. Je huis in één stijl inrichten wil niet zeggen dat alle kamers er hetzelfde uitzien. Binnen een stijl zijn er variaties zodat je per kamer verschillende mogelijkheden hebt.

Denk om je budget!

Het opnieuw inrichten van je huis wil niet zeggen dat je alles nieuw moet kopen. Soms ziet je huis er al anders uit door een paar kleine aanpassingen aan dat wat je al hebt. En, zoals al eerder gezegd, je hoeft niet altijd te gaan voor de duurste optie. Je kunt ook voor kiezen voor tweedehands aankopen die je dan eventueel zelf kunt aanpassen. Of iets helemaal zelf maken! Wat in ieder geval van belang is dat je weet wat je budget is, wat je al uitgegeven hebt en wat je nog te besteden hebt.

Gerelateerde artikelen

Daten zonder je te binden

Geen telefoontjes meer missen

Het bijhouden van Ripple koers tot Bitcoin koers