Linkzoeker
Image default
Bedrijven

Haal je rijbewijs in deze … stappen

Jij bent er klaar voor en wilt graag je rijbewijs behalen. Dan ben je hier op het juiste adres, we gaan het even met je doornemen.

 

Met welke leeftijd mag je beginnen met rijlessen?

Voor een hele lange tijd gelde de regel, dat je vanaf je 18e verjaardag mocht beginnen met rijlessen. Tegenwoordig is dat erg veranderd. Je kunt je namelijk op je 16e al aanmelden bij een rijschool in de buurt, bijvoorbeeld een rijschool Sittard. Bij deze rijschool Sittard mag je vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen, maar vanaf je 16e mag je wel al theorie examen behalen. Je mag dan op je 17e via deze rijschool Sittard, opgaan voor je praktijk examen en als je je rijbewijs haalt, mag je tot je 18e jaar onder begeleiding rijden. Deze begeleider heeft wel een begeleiderspas nodig, deze kan aangevraagd worden bij de RDW.

 

Hoeveel kost het om je rijbewijs te halen?

De kosten van het behalen van je rijbewijs liggen behoorlijk hoog. De tarieven verschillen per rijschool en zijn ook afhankelijk van, het soort pakket dat je genomen hebt en het aantal lessen dat je nodig hebt. De gemiddelde kosten voor het behalen van je rijbewijs lagen in 2017 boven de 2300 euro!

 

Snel je rijbewijs halen?

Als je snel je rijbewijs wilt halen, kan je kiezen voor een spoedcursus. Met een spoedcursus heb je langere lessen, van een aantal uur achter elkaar in bijvoorbeeld een week tijd. Het is afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt, maar het verschilt ook per rijschool, hoelang jij erover zal doen. Sommige rijscholen laten je bijvoorbeeld wel 6 of 8 uur achter elkaar rijden 5 dagen achter elkaar. Maar andere rijscholen vinden het toch verstandiger om maximaal 4 uur achter elkaar les te geven, soms dan wel 2 keer per dag, gedurende een week. Op deze manier kan je snel je rijbewijs behalen. Dit is overigens wel duurder.

https://046rijopleidingen.nl/