Linkzoeker
Bedrijven

Het kiezen van een huisdier

Huisdieren zijn hartstikke leuke wezens. Veel gezinnen in Nederland hebben een huisdier. Er zijn veel verschillende soorten huisdieren maar de meest voorkomende soort huisdieren zijn toch wel honden en katten. Daarna komen konijnen en cavia’s en ook veel mensen hebben vissen oftewel een aquarium. Er zijn ook veel andere soorten huisdieren, deze zijn te onderscheiden in roofdieren en prooidieren. Roofdieren klinkt gevaarlijk maar honden, katten en reptielen vallen onder deze soort dieren. Daarnaast zijn er prooidieren, hieronder vallen konijnen, cavia’s en hamsters. Het kiezen van een huisdier is niet altijd even gemakkelijk en moet goed bij je passen. In dit artikel lees je waar je over na moet denken tijdens het uitzoeken van een huisdier.

Tweedehands of nieuw Het klinkt ietwat negatief maar ook dieren kun je ‘nieuw’ of ‘tweedehands’ kopen. Je kan er voor kiezen om een pasgeboren pup te kopen of een hondje van een gezin of oudere dame over te nemen. Bij nieuwe dieren is het belangrijk om goed te weten hoe je jongen dieren moet opvoeden. Als je hier geen ervaring mee hebt, kan het lastig zijn om een dier op de juiste manier op te voeden.

Veel of weinig tijd Natuurlijk is het belangrijk om tijd te steken in huisdieren. Bij bijvoorbeeld vissen heb je nauwelijks tijd nodig om voor ze te zorgen. Je geeft ze een of twee keer per dag eten, en maakt de kom of het aquarium een keertje schoon en dat is het. Bij katten en honden heb je veel meer tijd nodig. Je moet ze bepaalde dingen aanleren en bepaalde dingen afleren. Dieren waar je het meeste tijd aan besteed zijn paarden. Deze dieren hebben ongelooflijk veel aandacht en verzorging nodig. Zeker in hun cowhouse moet elke dag wel iets gebeuren. De stal inrichting is daarbij erg belangrijk. Daarbij komt geld ook kijken. Huisdieren kosten namelijk ongelofelijk veel geld. Hoe meer verzorging ze nodig hebben, hoe duurder ze zullen zijn.

Meer info : klik hier