Linkzoeker
Bedrijven

Voorjaarsschoonmaak

De ene persoon krijgt in het voorjaar een enorme drang om het hele huis schoon te maken, terwijl de ander enorm opkijkt tegen de voorjaarsschoonmaak. Het is makkelijk om te zeggen, maar geloof ons als we zeggen dat je er echt van zal genieten als je na een dag hard schoonmaken, kunt genieten van een spik en span huis. Vandaag zetten bespreken we twee klusjes die je deze voorjaar écht moet doen.

 

Voegen schoonmaken

Als je nu in je badkamer kijkt, lijkt ie misschien schoon. Als je iets beter kijkt zal je zien dat er toch nog wel het een en ander vies is. Grote kans dat je voegen niet meer zo wit zijn als toen de badkamer geïnstalleerd werd in je woning. Vieze vloertegels voegen zien er niet mooi uit, dus alle reden om deze voegen wit maken. Je kunt dit makkelijk doen door een harde schrobborstel en azijn te gebruiken. Daarna kun je de voegen ‘verven’ met een speciaal middel daarvoor.

 

Keuken schoonmaken

Eigenlijk zou je de keuken na elke avond schoon moeten maken, maar niet alle mensen hebber daar logischerwijs zin in na een lange werkdag. Begin in de keuken met het opnieuw indelen van de keukenkastjes en laatjes. Grote kans dat niet alles meer op een logische plek ligt, waardoor je soms lang moet zoeken. Daarnaast kun je kijken of je de spullen die opgeslagen liggen nog wel nodig hebt. Misschien kun je iemand anders er blij mee maken. Daarna maak je het fornuis schoon met een sopje, de gootsteen met een ontstopper en kun je misschien ook de afzuigkap boenen. Je zou het misschien niet denken, tenzij je altijd de Smaakpolitie met Rob Geus keek, maar de afzuigkap wordt na verloop van tijd enorm smerig door vetresten. Rob Geus liet dit duidelijk weten bij elke vieze snackbar die hij bezocht, dus wij benoemen het hier ook. Het is omwille van je gezondheid belangrijk dat je de afzuigkap goed schoonmaakt.

Meer info : klik hier