Linkzoeker
Bedrijven

Reis naar Zuid-Afrika

Heb je voor deze zomer een reis naar Zuid-Afrika geboekt? Gefeliciteerd, Zuid-Afrika is een prachtig land. Toch is een reis naar Zuid-Afrika niet hetzelfde als een reis naar een Europees land zoals Spanje. In dit artikel dus twee praktische tips die je voorbereiding op je reis naar Zuid-Afrika verbeteren.

 

Documenten

Als je minder dan drie maanden naar Zuid-Afrika gaat hoef je geen visum aan te vragen. Wel moet je een paspoort hebben dan nog een maand geldig is ná je vertrek uit Zuid-Afrika. Ook moet je bij de douane kunnen aantonen dat je over genoeg financiële middelen beschikt én moet je het doel van je reis kunnen aantonen.

 

Ook moet je sinds 1 juni 2015 de geboorteakte(n) van je kind(eren) bij je hebben tijdens je reis en verblijf naar en in Zuid-Afrika. Als er maar één ouder meereist met het kind, dan moet er een schriftelijke verklaring van de andere ouder mee. Ook als je als ouder de volledige voogdij over je kind hebt, moet je dit kunnen aantonen.

 

Let erop dat het aanvragen van een geboortecertificaat vijf dagen tot drie weken in beslag kan nemen. Wacht dus niet te lang met de aanvraag. Het geboortecertificaat moet aangevraagd worden in de gemeente waarin het kind geboren is.

 

Valuta

In Zuid-Afrika betaalt men met de Rand. Dit is een van de sterkste en belangrijkste Afrikaanse munten. De Afrikaanse Rand kan ook in het buitenland weer terug gewisseld worden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je te veel geld wisselt. Geld wisselen is überhaupt niet eens nodig, omdat Zuid-Afrika in vergelijking met veel andere Afrikaanse landen een welvarend en ontwikkeld land is. In bijna elk dorp vind je wel een pinautomaat, vooral bij tankstations. Alle banken in Zuid-Afrika accepteren Mastercard en Visa creditkaarten en ook de Nederlandse bankpassen met Maestro logo worden hier geaccepteerd. In bijna alle restaurants, hotels en zelfs supermarkten is de creditcard een heel normaal betaalmiddel.

 

Nog geen reis geboekt naar Zuid-Afrika? Boek dan op bijvoorbeeld 333tavel en shoestring en lees 333travel ervaringen en shoestring ervaringen.

Meer info : klik hier