Linkzoeker
Bedrijven

Ontspan jezelf en neem even rust

Maak jij een hectische periode mee en ben je toe aan een beetje rust? Wij begrijpen je helemaal! Stress vind niemand fijn, maar af en toe ontkom je er niet aan. Om er tijdens deze periode toch zo goed mogelijk mee om te gaan, hebben we een aantal belangrijke tips. Iets wat iedereen vanuit huis kan doen is mediteren of yoga. Beide activiteiten helpen je om tot rust te komen. Hoe je dit kunt doen? Dat leggen we haarfijn voor je uit!

 

 

Neem je tijd en laat je niet haasten

Zoals je al weet is mediteren iets waar rust de basis van is. Het is dan niet bepaald handig dat je jezelf gaat liggen haasten. Haastige spoed is zelden goed zeggen ze wel eens. Maak voor jezelf gewoon wat tijd vrij, of dit nu tien minuutjes of een half uur is. Ook de tijd waarop je mediteert is aan jou. Heb je in de ochtend meer tijd, dan kun je het lekker s’ morgens doen. Misschien komt het na je werk beter uit, en dan is dat ook geen probleem.

 

Controleer je ademhaling

Dit is misschien wel hét belangrijkste aspect van de hele meditatie, namelijk het ademhalen. Je moet je ademhaling controleren voor een goede meditatie. Neem een grote hap lucht en adem langzaam weer uit. Herhaal dit een aantal keren tijdens de sessie. Er staan verder ook verschillende video’s op het internet over ademhaling controleren en dergelijke.

https://buteyko-limburg.nl/controle-pauze/